Tehlike giderek artıyor! O kimyasalın hedef noktası üreme organları: Özellikle çocuklar ve gebeleri etkiliyor

Tehlike giderek artıyor! O kimyasalın hedef noktası üreme organları: Özellikle çocuklar ve gebeleri etkiliyor

Türkiye'de gün geçtikçe büyüyen tehlike hakkında uzmanlardan uyarı geldi. Plastik kullanımı günlük hayatımızda artarken, o kimyasalın hedefinde üreme organları yer aldığı paylaşıldı. Özellikle çocuklar ve gebeler dikkat etsin...

Türkiye'de dışardan yemek yeme kültürü pandemi dönemiyle beraber artışa girdi. Ev, iş yeri ve diğer sipariş noktalarında sık sık hazır yemek tercih ediliyor. Plastik kaplar halinde gelen o yemekler konusunda Prof. Dr. Vedat Göral'dan önemli açıklamalar geldi. İşte tüm detaylar...

YEMEK YOLUYLA VÜCUDA GİRİYOR

Ülke genelinde artan dışarıdan yemek yeme kültürü konusunda Prof. Dr. Vedat Göral'dan uyarılar geldi. Yurt dışında yapılan bir araştırmadan bahseden Göral, yemek yiyenleri hedef aldı. Evde yemek yiyenlere göre, dışarıdan yemek söyleyenlerin yüzde 35 oranında kimyasala maruz kaldığı tespit edildi. Gençler, çocuklar ve gebelerin risk altında olduğunu belirten Göral, plastik kullanımına dikkat çekti. Dışarıdan gelen yemeklerde plastik tabaklar, çatallar ve kaşıklarla gelerek, içerisinde bulunan kimyasallar yemek yoluyla vücudumuza giriyor.

728xauto-10.webp

VÜCUTTA KALICI KİMYASALLAR

Pandemi döneminin ardından artan hazır gıda tüketimi, iş yeri, ev ve bazı noktalarda yoğun bir şekilde görülüyor. Plastik saklama kapları uzun vadede sağlık problemleri oluşturabilir. Uzmanlardan gelen uyarılarda, kimyasalların yoğun olduğu kapların yanı sıra, kahve bardakları ve yemek hazırlanırken kullanılan plastik eldivenler riski katlıyor. Araştırmalara göre, kalıcı kimyasallar olarak bilinen 'PFAS' maddelerinin vücuda geçerek ciddi problemleri de beraberinde getiriyor.

1080xauto-1.webp

ÜREME ORGANLARINI HEDEF ALIYOR

Yurt dışı araştırmasına göre, vücuda giren kimyasallar ileride kanser riskini de artırabilir. Özellikle üreme organlarında meydana gelen bazı hastalıklar, endokrinoloji bozuklukları sağlayabilir. PFAS isimli kimyasallar doku üzerinde uzun zaman kalarak sağlığınızı tehlikeye atıyor. Dünya üzerinde yaygınlaşan plastik tüketiminde mümkün olduğunca uzak durulmasıı tavsiye ediliyor.

728xauto-9.webp

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN