Türkiye’de her iki kadından biri kemik sağlığını önemsemiyor

Türkiye’de her iki kadından biri kemik sağlığını önemsemiyor

Amgen Türkiye Genel Müdürü Güldem Berkman, hHareketsiz yaşamın kemik sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çekerek kemik erimesine karşı bilinci artırmak için başlattıkları ‘Dikkat Kırılabilir’ kampanyası ile bu alanda farkındalık oluşturduklarını söyledi.

Hareketsiz yaşamın kemik sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Amgen Türkiye Genel Müdürü Güldem Berkman, kemik erimesine karşı bilinci artırmak için başlattıkları ‘Dikkat Kırılabilir’ kampanyası ile bu alanda farkındalık oluşturduklarına dikkat çekti.

Berkman, 2021’de 300 kadınla yapılan ‘Birlikte Güçlüyüz Kadın Sağlığı Araştırması’nın bulgularına dikkat çekerek, Türkiye’de kadınların yüzde 94’ünün bağımsız kalabilme konusunda kemik sağlığının önemli bir rol oynadığını kabul ettiğini, ancak her iki kadından birinin bu konuda endişe duymadığını ve doktoru ile konuşmadığını belirtti.

“Araştırmanın bulgularına göre bir kırılmayı takiben hastaların yüzde 40’ı bağımsız yürüyemiyor ve yüzde 80’i araba kullanmak, market alışverişi gibi günlük aktivitelerde zorlanıyor” diyen Berkman, kalça kırığı vaka sayısının 2035’te 64 bine ulaşmasının beklendiğini, bunun ise 2009’a kıyasla yüzde 166’lık bir artış olduğunu söyledi. Amgen’in kampanyasının detayları ‘dikkatkirilabilir.com’ internet adresinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN