Türkiye'de kıymetini bilen yok ama altın kadar değerli! Fayda sağlamadığı hiçbir yer yok: Yiyen doktor yüzü görmüyor

Türkiye'de kıymetini bilen yok ama altın kadar değerli! Fayda sağlamadığı hiçbir yer yok: Yiyen doktor yüzü görmüyor

Tükettiğimiz tüm besinlerin vücudumuza olumlu veya olumsuz birçok etkisi oluyor. Özellikle bazı besinler var ki onları sofralarımızdan eksik etmememiz gerekiyor. Manyok sebzesi de onlardan biri. Türkiye'de her ne kadar hak ettiği değeri görmese de, manyok sebzesi resmen şifa deposu. İşte, manyok sebzesinin insan vücudundaki etkileri...

Dünyanın birçok noktasında yaygın olarak tüketilen manyok sebzesi, Türkiye'de çok az kişi tarafından bilinen bir besindir. İnsan sağlığı için birçok faydası bulunan bu sebzenin tüketimi ise oldukça önemlidir.

İnce uzun görüntüsüyle patatesi anımsatan sebze, vücuda fazlasıyla karbonhidrat desteği veriyor. Bu özelliği sayesinde de birçok ülkede ekmek niyetine tüketiliyor. Öyle ki bu sebzeyi yiyenin doktor yüzü görmediğine de inanan çok. İşte, manyok sebzesinin faydaları...

p-h-5-1.jpg

STRESİ YOK EDİYOR

Manyok sebzesinin içerisinde bulunan C vitamini ile manganez, serbest radikallerin normal hücrelerde zarar verici etki göstermesinden dolayı oluşan oksidatif strese karşı koruma sağlıyor.

Cilt bakımı için de tercih edilen manyok kökü, bal veya zeytinyağıyla karıştırıldığı zaman ölü derileri soyarak cildin aydınlık kazanmasını sağlıyor. Ayrıca yaşlanma karşıtı olan bu sebze, kolajen yüklü olduğu için cildi zararlı güneş ışınlarından da koruyor.

p-h-5-3.jpg

Manyokun içerisinde bulunan manganez, el ile ayak parmaklarındaki şiddetli ağrıları azaltmaya da yardımcı olmaktadır. Amerikan Epidemiyoloji Dergisi'nin yayınladığı bir makalede, eklemlerde kızarıklık ile şişlik gibi ortaya çıkan artrit hastalığında manyokun doğal bir ilaç olduğu belirtilmiştir.

Ancak unutmayın ki manyok sebzesi tüketilmeden önce kesinlikle soyulmalı ve pişmiş şekilde tüketilmelidir. Pişirme işleminden önce 48-60 saat bekletilmesi de içeriğindeki toksisitenin azalmasına yardımcı olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN