Türkiye’nin beyaz altını kapış kapış gidiyor! Fiyatı cep yakıyor şifası dillerde dolaşıyor! Yumurta ve sütten daha çok kalsiyum…

Türkiye’nin beyaz altını kapış kapış gidiyor! Fiyatı cep yakıyor şifası dillerde dolaşıyor! Yumurta ve sütten daha çok kalsiyum…

Kış aylarında sevilen içecekler arasında yer alan Türkiye'nin beyaz altını, hem hastalıklara karşı koruyor hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Doğada tamamen doğal bir şekilde bulunan Bu ürünün fiyatı da altında yarışıyor. Faydaları saymakla bitmiyor almak isteyen iki kere düşünüyor.

Geçmişten bugüne kadar kış aylarında geleneksel olarak tüketilen lezzetler arasında yer alan salep, hem sağlık hem de beslenme açısından son derece önemlidir. Ortadoğu, Asya ve Güney Avrupa’da soğuk iklimlerde yaşayan kişiler tarafından tercih edilen salep kış aylarında soğuklara karşı koruma sağlarken aynı zamanda gribal enfeksiyonlara karşı da vücudu güçlendiriyor.

KIŞIN ENERJİ KAYNAĞI

İçerisinde bulunan karbonhidrat ile bilinen salep enerji verici bir gıda olarak tüketilmektedir. Kış aylarında enerji düzeyini arttırmak için tüketilen salep, antioksidan özelliği ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

salep-3.jpg

STRESİ AZALTIYOR

Geleneksel tıpta sinir sistemini sakinleştirici etkiye sahip olan salep, günümüzde stresle baş etmenin en önemli ilaçları arasında yer alıyor. Doğal bir İçeriğe sahip olan salep ruhsal dengeyi destekleyerek hayatınızdaki stresi azaltıp daha huzurlu bir yaşam sürmenizi sağlıyor.

SAĞLIK VE LEZZETİN UYUMU

Yalnızca sağlık için değil aynı zamanda lezzetli bir içecek olması nedeniyle birçok kişinin tercihi olan salep süt veya su ile karıştırılarak yapılmaktadır. Sıcak içecek severlerin tercihi olan salep içerisinde bulunan müsilaj bileşeni ile birlikte boğazı yumuşatarak öksürük, nezle ve bronşit gibi Üst solunum yolu hastalıklarını tedavi etmektedir.

salep-2.jpg

REGL SANCILARINI AZALTIR

Sancılı adet dönemlerinin doğal ilacı olarak görülen salep regl sancılarının azaltılmasını sağlarken rahim kasılmalarının azaltarak daha kolay bir geçiş sağlamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN