Unutkanlık Çekenler Bunları Sakın Yapmasın! Bunları Yapanların Unutkanlığı Artıyor

Unutkanlık Çekenler Bunları Sakın Yapmasın! Bunları Yapanların Unutkanlığı Artıyor

Unutkanlık denilince ilk akla gelen Alzheimer ve demans hastalığıdır. Fakat bu hastalıklara sahip değilsiniz ama sürekli unutuyormusunuz? O zaman bunlara çok dikkat etmelisiniz. En çok hormon yetersizlikleri ve vitamin yetersizlikleri sonucunda ortaya çıkan unutkanlık belirtileri yaşınız ilerledikçe Alzheimer ve demans hastalığınada yol açabiliyor.

Unutkanlık hemen hemen herkesin başına gelebilecek bir hastalık olsada hiç birimiz Alzheimer veya demans hastalıklarına yakalanmak istemeyiz fakat bunlara yol açan hormon yetersizlikleri ve vitamin yetersizlikleri gibi etkenlere dikkat etmeliyiz.

UNUTKANLIĞIN ÇOK SAYIDA NEDENİ OLABİLİR

Araştırmalara göre unutkanlık ile ilgili yapılan testler unutkanlık hastalığının teşhisi konusunda önemli ipuçları sağlar. Beyin davranış ilişkisi temelinde gerçekleştirilen bu testler ile unutkanlığın sebepleri ortaya çıkarmaya çalışılır. Fakat bazen beyinden dolayı kaynaklanan unutkanlık hastalığı, çoğu zamanda hormon ve vitamin yetersizliklerinden dolayı ortaya çıkabiliyor.

UNUTKANLIK NEDENLERİ

Genel olarak unutkanlık 'anahtarınızı, telefonunuzu vb her hangi bir eşyanızı koyduğunuz eşyanın yerini anlık olarak hatırlayamamak gibi bir durum olarak sonuçlandırılmamalıdır. Ancak hafızanızdaki bir yer, kişi veya bazı durumlar akla gelmediğinde unutkanlık sorunu olduğunda şüphelenilebilir.

Unutkanlığın ciddi olarak ortaya çıkardığı sebepler şöyle:

Her zaman aklınızda olan bir adresin unutulması
Yön ve zaman algısının zayıflaması
Sorduğunuz soruyu tekrarlayarak sorma
Hayatınızdaki kişileri hatırlamamak

unutkanlik4.jpeg

UNUTKANLIĞINIZ DEPRESYONA BAĞLI OLABİLİR

Sadece beyin olarak sonuçlandırılmadığı zamanlar vitamin değerleriniz ile hormonal sebeplerinden dolayı unutkanlık problemlerinin ortaya çıkmasıda bunun bir sonucu olarak görülmektedir buna bağlı 3 nedenden dolayı gerçekleşebilir:

1. TİROİT HORMONU VE VİTAMİN YETERSİZLİĞİ

Vitamin eksikliği ve tiroit hormonu eksikliği B12 ve D vitamini olarak bilinen unutkanlığın ortaya çıkmasını sağlayan etkenler olarak biliniyor. Vücudunuzda B12 vitamin yetersizliği günümüzde bir sağlık problemi haline gelmiştir. B12 vücüdunuzda neredeyse her hücrenin ihtiyaç duyduğu bir vitamin türüdür. sinir dokularınızın sağlığı ve kırmızı kan hücrelerinizin üretimi için fazlasıyla gerekli vitamindir. Meyverlerden alabileceğiniz B12 vitaminini eğer vücüdunuzda eksikse dışardan takviye olarak alınmalıdır. D vitaminin yetersizliğinde ise unutkanlığı çoğu zaman ortaya çıkar vücüdumuzda D vitamininin bir mantar, balık, sebzeler, yumurta, süt, gibi gıdalardan temin edilirken büyük bir kısmı ise güneş ışınlarının senteziyle sağlıyoruz.

1. DEPRESYON HALLERİ

Depresyon genel olarak başımıza gelebilecek bir durumdur. Karşı çıkamadığımız duygusal veya zihinsel yıkımlara yola açabiliyor. dikkat eksiliği ve dağınıklıkta depresyonun nedenleri arasına giriyor. Huzursuzluk hissi, fazla heyecan, Aşırı sinir gibi durumlarda depresyon biraz daha ağırlaşıyor. Ağır depresyondan dolayı da bazen unutkanlık hastalığı ortaya çıkabiliyor.

unutkanlik3.jpg

3. ALZHEİMER VEYA DEMANS HASTALIĞI

Saydığımız bütün sebeplerin yol açtığı ağır hastalıklar alzheimer veya demans olarak biliniyor. Unutkanlıkla başlayan bütün hastalıkların sonu alzheimer veya demans hastalığına çıkıyor diyebiliriz. İleri yaşlarda sağlıksız ve yetersiz beslenme nedeni ile kaza sonrasında beliren travmaların sonucu olarakta kendini gösterdiğini düşünmekteyiz.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN