Unutulan kabus geri döndü: Yeni bir kene virüsü tespit edildi

Unutulan kabus geri döndü: Yeni bir kene virüsü tespit edildi

Tüm dünyayı korkutan ve birçok kişinin ölümüne sebep olan Kırım Kongo Kanamalı Hastalığı henüz unutulmuşken uzmanlar İngiltere'de çok ciddi menenjit benzeri semptomlara neden olan bir kene virüsü tespit etti.

Türkiye’de ve tüm dünyada birçok kişinin ölümüne sebep olan kene virüsleri yine ortaya çıktı. Sadece 2021’de 13 kişinin ölümüne sebep olan keneler geçen sene Tokat ve Bingöl’de 2 kişinin hayatına mal olmuştu.

İNGİLTERE’DE KENE VİRÜSÜNE RASTANDI

Koronavirüs salgınından sonra unutulan kene virüsleri hakkında araştırma yapan İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) yaptıkları çalışmayla semptom göstermeyen birkaç kişinin kan örneklerinde virüsün varlığını test etti. Ayrıca UKHSA, 2019'dan beri İngiltere'de edinilen üç olası veya doğrulanmış kene kaynaklı ensefalit vakası bulduğunu belirtti.

BBC'nin haberine göre, sağlık kurumu tarafından ortaya konulan alarmın ardından, şimdi İngiltere ve İskoçya'da virüs için gelişmiş bir tespit çalışması yapılıyor.

KENEYE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER

Dünya genelinde birçok ülkede görülebileceği söylenen virüsün baş ağrısı, ense sertliği, konfüzyon veya bilinç kaybı ile birlikte yüksek ateş gibi merkezi sinir sisteminin ciddi enfeksiyonunu içerdiği açıklandı. Vatandaşları uyaran ajans, insanların dışarıda kaldıktan sonra kıyafetlerini ve vücutlarını düzenli olarak keneler için kontrol etmeleri gerektiğini tavsiye etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN