Uyuz hastalığına yakalananlara kötü haber! SGK fiyatı 1000 lira olan o ilacı karşılamıyor... İşte evde kaşıntı gidermenin yolu

Uyuz hastalığına yakalananlara kötü haber! SGK fiyatı 1000 lira olan o ilacı karşılamıyor... İşte evde kaşıntı gidermenin yolu

Son zamanlarda artan uyuz hastalığına yakalananın vay haline! İlacı 1000 TL! SGL bu ilacı karşılamıyor! Üstelik uzman isim hastalığın eskisinden çok daha dirençli durumda olduğunu söyledi! İşte evde kaşıntı gidermenin basit yolları...

Uyuz, ciltte kaşıntı, kızarıklık ve kabarcıkların oluşturduğu bulaşıcı bir deri hastalığıdır. Son zamanlarda artan uyuz vakaları korkutucu boyuta ulaştı. İstanbul Aile Hekimleri Derneği Genel Sekreteri Uluç yaptığı açıklamada, uyuzun artık dirençli bir şekilde görüldüğünü ve hastaların iyileşme sürecinin uzadığını vurguladı.

‘HASTALAR UZUN SÜRE İYİLEŞEMİYOR’

uyuz-evde-nasil-yok-edilir-1.jpg

İstanbul Aile Hekimleri Derneği Genel Sekreteri Sercan Ahmet Uluç, son dönemde uyuz vakalarında gözle görülür bir artış yaşandığını belirtti. Uluç, "Uyuz vakası görmediğimiz gün yok. Üstelik hastalık artık dirençli, hastalar uzun süre iyileşemiyor. Etkili olan ivermektin etken maddeli ilaç ise yaklaşık 1000 TL ve SGK karşılamıyor." şeklinde konuştu.

EVDE KAŞINTI GİDERME YÖNTEMLERİ

uyuz-evde-nasil-yok-edilir-2.webp

Uyuzun etkili tedavileri bulunmaktadır. Uyuz, ciltteki bir parazitin neden olduğu bir enfeksiyondur. Tedavi genellikle belirtiler ortaya çıktığında başlar ve belirli ilaçların kullanılmasını içerir. İlaçlar dışında uyuzun belirtilerini azaltmak için bu yöntemleri kullanabilirsiniz.

1. Ilık Duş veya Banyo Alın: Kaşıntıyı hafifletmek için ılık suyla duş veya banyo yapmak faydalı olabilir. Ancak, su sıcaklığına dikkat edin; aşırı sıcak su kaşıntıyı artırabilir.

2. Sabun ve Suyla Temizlik: Ellerinizi ve cildinizi düzenli olarak sabun ve suyla yıkamak, uyuzun yayılmasını azaltabilir.

3. Soğuk Sıkıştırmalar: Kaşınan bölgelere soğuk sıkıştırmalar uygulamak kaşıntıyı hafifletebilir. Temiz bir bez veya havlu kullanarak soğuk suyla ıslatıp uygulayabilirsiniz.

4. Tırnak Kısaltma: Tırnaklarınızı kısa tutmak kaşıma nedeniyle cilde verebileceğiniz zararı azaltabilir.

5. Pamuklu Giysiler Giyin: Pamuklu giysiler, cildin hava almasını ve tahrişi azaltmasını destekler. Kaşıntıya neden olabilecek sıkı kıyafetlerden kaçının.

6. İlaçsız Losyonlar: Doktorunuzun veya eczacınızın önerdiği ilaçsız nemlendirici losyonları kullanarak cildinizi nemlendirebilirsiniz.

7. Yatak ve Giysileri Yıkama: Yatak çarşaflarınızı ve giysilerinizi sık sık yıkayarak uyuz parazitlerinin ölmesine yardımcı olabilirsiniz. Yıkama işlemini sıcak suda yapmalısınız.

Bu yöntemler sadece geçici bir rahatlama sağlar ve uyuzun tamamen tedavi edilmesi gereklidir. Uyuzun kesin tedavisi için bir sağlık profesyoneli ile iletişime geçmelisiniz. Ayrıca, uyuzun yayılmasını önlemek için temas ettiğiniz kişilerin de tedavi edilmesi önemlidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN