Uzmanından cilt sağlığı için tavsiye! Sadece bunu yapsanız bile yeter

Uzmanından cilt sağlığı için tavsiye! Sadece bunu yapsanız bile yeter

Cilt sağlığımızı korumak için yapmamız gereken meğer çok basitmiş! Diyetisyen Ayşegül Akkaya Erden, cilt sağlığını korumak için bunu önerdi! Bol bol içmek gerek...

Diyetisyen Ayşegül Akkaya Erden, güneşin cildimize olan olumsuz etkilerini ve yaşın cildimize olan etkilerini göz önünde bulundurarak beslenme ve su tüketiminin cilt sağlığı üzerindeki önemine dikkat çekti. "Doğru beslenme eşittir sağlıklı cilt" diyen Erden, yağlı, tuzlu, şekerli ve karbonhidrat içeren gıdalardan kaçınılmasını önerdi.

CİLDİN PÜRÜZSÜZLÜĞÜNÜ KAYBETMEMESİ İÇİN BU BESİNLERİ TÜKETİN

cilt.webp

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Akkaya Erden, cildin parlaklığını ve pürüzsüzlüğünü kaybetmesinin sağlıksız beslenmenin bir işareti olduğunu belirtti. Cildin, doğru zamanda ve doğru ölçüde beslenme ile desteklenmesinin önemine vurgu yapan Erden, C, E, A, K ve B kompleks vitaminleri ile minerallerin cilt sağlığına olan faydalarına dikkat çekti. Bu vitamin ve minerallerin güneşin olumsuz etkilerini azalttığını, antioksidan kapasitesi yüksek olduğunu belirten Erden, özellikle C ve E vitaminlerinin deri hücrelerindeki DNA hasarını azalttığını ve cilt bariyerlerinin güçlenmesine yardımcı olduğunu ifade etti.

Diyetisyen Erden, C vitamini için turunçgiller, brokoli, karnabahar, yeşil yapraklı sebzelerin iyi kaynaklar olduğunu belirtirken, E vitamini için ise bitkisel yağlar, fındık, badem, zeytin gibi besinleri önerdi. Ayrıca A vitamini, nemlendirici etkisiyle doku onarımına destek olduğunu ve yüksek beta karoten içeren yiyeceklerin sedef hastalığı riskini azalttığını söyledi.

Biotin adı verilen B vitamininin cilt sağlığı için önemli olduğunu vurgulayan Erden, bu vitaminin deri, tırnak ve saç hücrelerinde bulunduğunu ifade etti. Biotin kaynaklarının muz, yumurta, yulaf ezmesi, pirinç olduğunu belirten Erden, B vitaminlerini günlük olarak uygun porsiyonlarda almanın cilt sağlığı açısından önemli olduğunu ifade etti.

Güneşin zararlı etkilerine karşı cildi korumak adına selenyumun önemine değinen Diyetisyen Erden, selenyumun tam tahıllı gruplar, deniz ürünleri, sarımsak ve yumurtada bulunduğunu belirtti. Ayrıca çinko eksikliğinin akne oluşumunu etkileyebileceğini ve çinko kaynaklarına yönelmek gerektiğini söyledi.

Diyetisyen Erden, cildi tehlikeye atan gıdalardan kaçınılması gerektiğini belirtirken, alkollü içecekler, yağlı salata sosları, mayonez, yağlı peynirler, tuzlanmış ve salamura yapılmış her türlü yiyecek, şarküteri ürünleri, yağlı ve şekerli hamur işleri, gazlı içecekler, kahve ve çayın cilt sağlığını olumsuz etkileyebileceğini ifade etti.

GÜNLÜK SU TÜKETİMİ NE KADAR OLMALI?

su.jpg

Diyetisyen Erden, cildi güçlendirmek için domates, meyve ve sebzelerin antioksidan gücünün kullanılmasını, omega-3 yağ asitlerince zengin balıkların haftada en az 2 kez tüketilmesini önerdi. Su tüketiminin de cildin elastikiyetini korumak için önemli olduğunu belirten Erden, günlük su tüketiminin kilo başına 30 ml olması gerektiğini ve özellikle öğlen saat 10.00-15.00 arasında güneş ışığına maruz kalmamak için önlem alınması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN