Uzmanlar öneriyor: Bu şifa deposu meyve astımdan tansiyona kadar saymakla bitmeyen faydalara sahip! Öğrenen markete koşuyor

Uzmanlar öneriyor: Bu şifa deposu meyve astımdan tansiyona kadar saymakla bitmeyen faydalara sahip! Öğrenen markete koşuyor

Kış mevsiminin gelmesi ile pazar ve manav tezgahlarını süsleyen kivi, sağlığımız söz konusu olduğunda saymakla bitmeyen faydalara sahip. İşte şifa deposu kivinin sağlığa faydaları...

Kivi meyvesi genellikle bir "süper gıda" olarak kabul edilmez, ancak aslında önemli vitamin ve minerallerle dolu ve sağlığınız üzerinde çok olumlu etkileri olabilecek bir meyvedir. Kivi, lif, C vitamini, folat, bakır, potasyum, antioksidanlar, E vitamini ve K vitamini gibi çok çeşitli besin maddelerine sahiptir.

KİVİNİN SAĞLIĞA FAYDALARI

2763034-810x458.jpg

1. KİVİ KANIN PIHTILAŞMASINI ÖNLER

Kivinin kandaki yağ miktarını azaltarak kanın pıhtılaşmasını önlediği ve kan basıncını düzenlediği bulundu. Bunun kan kolesterol seviyelerini olumsuz etkilemeden gerçekleştiği tespit edildi. Çalışmalar, günde 2 ila 3 kivi tüketmenin, kanı inceltmeye ve belirli bir süre kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olmak için günlük aspirinin yerini alabileceğini gösteriyor.

2. KİVİ ASTIMA YARDIMCI OLABİLİR

Astım; hırıltı ve nefes darlığı en yaygın semptomlardan bazılarıdır. Kivide yüksek miktarda C vitamini ve antioksidan bulunması astım semptomlarını kontrol etmeye yardımcı olabilir. Bir çalışma, düzenli olarak kivi tüketenlerde akciğer fonksiyonlarının iyileştiğini göstermiştir.

3. KİVİ SİNDİRİMİ İYİLEŞTİRİR

Kivi, sindirimi iyileştirmek için faydalı olan iyi miktarda diyet lifi içerir. Lif içeriğinin yanı sıra kivi ayrıca bağırsaktaki proteinleri etkili bir şekilde parçalayabilen aktinik bir enzim içerir. Kivi ayrıca yavaş bir sindirim sistemine yardımcı olabilecek hafif bir müshil etkisine sahiptir.

4. KİVİ MEYVESİ TANSİYONU DÜZENLEMEYE YARDIMCI OLUR

Kivi, yüksek tansiyonu düşürmeye ve kalp krizi ve felç gibi hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir. Kivi, kan basıncını düzenleme yeteneğinin nedeni olabilecek bir antioksidan olan lutein içerir. Kivideki C vitamini de kan basıncının düşmesine katkıda bulunabilir.

5. KİVİ BAĞIŞIKLIK FONKSİYONUNU DESTEKLER

C vitamini hücresel fonksiyon için önemlidir ve hücreleri vücuttaki serbest radikal hasarından korur. Dokuların büyümesinden ve onarımından sorumludur ve bağışıklık sistemine destek sağlar. Kivideki yüksek C vitamini konsantrasyonu, bağışıklık sistemi için harikalar yaratabilir. Kivi yemek, düzenli olarak yenildiğinde enfeksiyonu, soğuk algınlığını ve gribi etkili bir şekilde önleyebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN