Vegan ve glütensiz diyetler için ideal besin! Sadece Düzce’de yetişiyor! Asyalıların en kıymetlisi

Vegan ve glütensiz diyetler için ideal besin! Sadece Düzce’de yetişiyor! Asyalıların en kıymetlisi

Türkiye’nin sadece Düzce ilinde üretilen bu pirinç, Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerinde popüler bir besin haline geldi. Siyah pirincin sağlık açısından birçok faydası bulunurken, ülkemizde henüz yeterince değer görmüyor. Özellikle kolesterol sorunu yaşayanlar için önerilen siyah pirinç, Japon mutfağında da sıkça kullanılıyor.

Siyah pirincin faydaları arasında kolesterolü düzenleme, kanser riskini azaltma ve sofralara katkı sağlama gibi önemli etkileri var. Yüksek lif ve antioksidan içeriği ile kolesterol seviyelerini düzenleyen siyah pirinç, kalp sağlığını destekleyerek kalp krizi riskini azalıyor.

img-3763.jpeg

Ayrıca fitokimyasallar, antioksidanlar ve fenolik bileşenler içermesi nedeniyle kanser riskini azaltmada da etkili.

Siyah pirinç, özel lezzetiyle sofralara renk katan bir besin. Hafif bir tada sahip olduğu için çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Salatalardan pilavlara, tatlılardan çeşitli yemeklere kadar farklı alternatifler sunan siyah pirinç, aynı zamanda tam bir besin deposu ve vegan ve glütensiz diyetlere uygun bir seçenek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN