Aç Karnına Limonlu Su İçmenin İnanılmaz Faydaları Var! Peki Siz Bunları Biliyor Musunuz?

Aç Karnına Limonlu Su İçmenin İnanılmaz Faydaları Var! Peki Siz Bunları Biliyor Musunuz?

Diyet uzmanları bunu tavsiye ediyor : Yeni uyandığınızda bir bardak (ılık) su ve biraz taze limon suyu içmek. Sabahları bir bardak su içmenin sizin için iyi olduğunu biliyorduk ama görünüşe göre ona biraz limon da eklemek daha da iyi. Ama tam olarak neden? Gelin birlikte öğrenelim.

Akılda tutulması gereken bir şey, limonların vücudunuz için harika ve sağlıklı şeylerle dolu olduğu gerçeğidir. B, C vitamini, potasyum, proteinler, antioksidanlar, kalsiyum, magnezyum ve pektin içerirler. Pektin, bağışıklık sisteminiz üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir, bu da daha az hastalanacağınız anlamına gelir. Yani, bu zaten bir numaralı fayda.

1-004.jpg

Antiseptik özelliği sayesinde çok sayıda hastalığa karşı direnç sağlayan limon, Özellikle aç karnına su ile birlikte tüketirseniz bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli seviyede yardımcı olur. Aynı zamanda aç karnına limon suyu tüketmek kabızlığı engeller ve metabolizmanın daha iyi çalışmasını sağlar.

AÇ KARNINA

Limon suyunuzdan en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, sabahları aç karnına içmeniz önemlidir. Bu şekilde, vücudunuzu toksinlerden arındırmak söz konusu olduğunda en etkili olacaktır. Ayrıca, kilo kaybını uyarır. Çünkü aç karnına limonlu su içerseniz karaciğeriniz daha fazla safra üretir. Bu da daha az aç olmanıza ve yiyecekleri daha hızlı sindirmenize yol açar.

AĞIZ HİJYENİ

Limonun içerdiği asitler nedeniyle limonlu su içmek ağız hijyeniniz için de iyidir. Bu asitler, bakterilerin yanı sıra yediğiniz yiyeceklerin kalıntılarının ağzınızdan kaybolmasını sağlar. Bu, dilinizdeki beyaz tabakaya karşı yardımcı olacak ve nefesinizin daha iyi kokmasını da sağlayacaktır. Ve sonra bir fayda daha: Limondaki tüm sağlıklı maddeler aynı zamanda tırnaklarınıza ve cildinize güç katacak!

2-005.jpg

KİLO VERMENİZE YARDIMCI OLUR!

Kilolardan kurtulmanıza yardımcı olur. Belki de oldukça ilginizi çeken, bir yarar. Evet, düzenli olacak şekilde sabahları tüketmiş olduğunuz ılık limonlu su kilolardan kurtulmanıza yardımcı olur. Limon güçlü bir arındırıcı ve iltihap söktürü olarak bilinir; içerisinde yer alan antioksidan ve C vitamini sayesinde, vücudunuzdaki toksinlerden kurtulabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN