Bir Aile Üyesinde Alzheimer Hastalığı Olduğunu Anlamanızı Gösteren 5 İşaret

Bir Aile Üyesinde Alzheimer Hastalığı Olduğunu Anlamanızı Gösteren 5 İşaret

Çoğunlukla yaşlılıkla birlikte beyin hücrelerinin ölmesi sonucunda hafıza kaybı ve bunamaya sebep olan alzheimer; yaşın ilerlemesiyle birlikte görülme sıklığı da artar. Peki ailenizdeki üyelerden birinin alzheimer olup olmadığını nasıl anlarsınız? İşte bunu anlamanızı gösteren 5 işaret...

Anahtarlarını düzenli olarak çok tuhaf yerlere koyan bir anneniz, teyzeniz, amcanız veya babanız var mı? Bir aile üyesi tarafından düzenli olarak çok basit bir soruyla aranıyor musunuz? Bu elbette olabilir, ancak bu tür şeyler sık ​​sık meydana geldiğinde, bir tür demanstan muzdarip olmaları mümkündür. Bunlar normal görünüyor, ancak bir tür bunama belirtisi olabilir. Bu beş işaret Alzheimer hastalığını gösterebilir.

ydsmxxpd.jpg

ÖNÜMÜZDEKİ 25 YIL İÇİNDE DEMANS HASTASININ SAYISI ARTACAK

Yaşlanmaya devam ediyoruz, bu nedenle demans yaşlı insanlarda giderek daha sık ortaya çıkıyor. Yaşlanan nüfus nedeniyle, bunama hastalarının sayısı beş kat arttı. Ve önümüzdeki 25 yıl içinde ikiye katlanacağından şüpheleniliyor. Alzheimer demansın en yaygın şeklidir.

1. YENİ ŞEYLER ÖĞRENMEDE ZORLUK

Yeni bir cep telefonu veya iPad ile başa çıkmayı mı öğreniyorsunuz? Bazı insanlar için imkansız gibi görünüyor. Bir aile üyesinin yeni şeyler öğrenmekte zorluk çektiğini fark ettiniz mi? Yakın zamanda öğrendiklerini unuturlarsa, bu Alzheimer'ın erken bir evresini gösterebilir.

2. ÖNEMLİ KONULARDA HATA YAPMAK

İlaç almak, faturaları ödemek veya yemek hazırlamak: birdenbire artık o kadar kolay değil. Bir aile üyesinin günlük aktivitelerle ilgili sorunlar yaşadığını fark ettiniz mi? O zaman bunlar Alzheimer'ın erken belirtileri olabilir.

basliksiz-15.jpg

3. EŞYALARI TUHAF YERLERE KOYUP KAYBETMEK

Sık sık eşyalarını kaybeden bir aile üyeniz varsa, bu Alzheimer hastalığını gösterebilir. Bazen hepimizin kafası karışır ve yanlışlıkla anahtarlarımızı buzdolabına veya telefonumuzu garip bir yere koyarız. Bu olabilir ve genellikle bir sorun değildir. Ancak, bu çok sık oluyorsa, bir şeyler yanlış olabilir.

4. DİL İLE İLGİLİ SORUNLAR

Alzheimer'ın en önemli belirtilerinden biri dil sorunlarıdır. Bu, soruları tekrarlamak, kelimeleri ve telaffuzları unutmak ve cümleleri sıra dışı bırakmak gibi şeyleri gerektirir. Nesnelerin yanlış adlandırılması da bunun bir parçası olabilir. Örneğin, kişi bir kanepeyi işaret ederken bir sandalyeden bahseder.

5. İSİMLERİ UNUTMAK

Bazen yaşlandıkça bir ismi unutmak tamamen normaldir. Ancak aile üyeniz artık birinin adını hatırlamıyor olabilir mi? Yoksa artık belirli aile üyelerini tanımıyor mu? O zaman bu Alzheimer'ın açık bir işaretidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN