Vücut dışında tutulan domuz karaciğeriyle insan kanı temizlendi

Vücut dışında tutulan domuz karaciğeriyle insan kanı temizlendi

ABD'de cerrahlar, beyin ölümü gerçekleşen bir insanın kanını, vücudun dışında bulunan bir domuz karaciğeriyle filtrelemeyi başardı. Denemenin başarılı olması, karaciğer yetmezliği yaşayan hastalar için bir umut olabilir.

Pensilvanya üniversitesinde beyin ölümü gerçekleşmiş bir insana yapılan deney hayvanlardan insanlara organ nakli için umut olabilir.

Nakledilen domuz ciğeri 72 saat boyunca insan kanını temizleyip filtreledi. Bu sıra dışı metod ciğer nakli için bekleyen yaklaşık 10.000 insanın bekleme süresini kısaltabilir

HAYVANLARDAN İNSANLARA ORGAN NAKİLLERİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

Ksenotransplantasyonlarda (hayvandan insana nakiller) insan bağışıklık sisteminin reddi sorununu çözmek için araştırmacılar domuz organlarını genetik olarak değiştirerek daha insana benzer hale getirmeye ve vücudun yabancı hayvan dokusuna karşı direncini azaltmaya başladılar.

Bu deneyde, eGenesis'ten genetiği değiştirilmiş bir domuz karaciğeri, nakilden önce bağışlanan insan karaciğerlerini korumak için tasarlanmış bir OrganOx cihazına bağlandı.

DENEY DETAYLARI VE GELECEKTEKİ ÇIKARIMLAR

Test, organları bağış için uygun olmayan ancak ailesinin araştırma için bedenini vermeyi kabul ettiği bir kişi üzerinde gerçekleştirildi.

Geçen ay gerçekleştirilen deney boyunca makineler kan dolaşımını sürdürdü. Donörün vücudu stabil kaldı ve domuz karaciğeri hiçbir hasar belirtisi göstermedi.

UT Southwestern Tıp Merkezi'nden Dr. Parsia Vagefi araştırmacıları överek, "Bu konuda ilerleme kaydettikleri için onları alkışlıyorum" dedi. Bu buluş, daha fazla hayvandan insana nakil çözümüne yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN