Vücuttaki İltihabı Kökten Söküp Atıyor! Kahvaltınızdan Eksik Etmeyin: Aldığınız Enerjiyle Yerinizde Duramayacaksınız

Vücuttaki İltihabı Kökten Söküp Atıyor! Kahvaltınızdan Eksik Etmeyin: Aldığınız Enerjiyle Yerinizde Duramayacaksınız

Yanlış beslenme ile vücudumuza en büyük zararı vermiş oluruz. Birçok hastalık yada ağrı tekrardan gün yüzüne çıkar. Bunlar eklemlerde hissedilen ağrı, sertlik ve romatizma gibi ciddi sorunlara dönüşür. Tüm bu hastalıkları kökten çözecek tek bir yol var. Bu besini kahvaltı masanızdan eksik etmeyin. Faydasını duyunca bir daha bırakamayacaksınız.

Bazı hastalıkların tam tedavisi yoktur. Ancak sağlıklı beslenerek bu hastalıkların üstesinden gelebiliriz. Özellikle iltihap sorunu giderek arttı. İltihabı vücuttan atmak için illa antibiyotik içmemize gerek yok. Çünkü antibiyotiğinde vücuda çok büyük zararları vardır. Bizde doğal yollarla bu hastalıklardan nasıl kurtulacağınızın formülünü vereceğiz. İşte her sabah kahvaltıda tüketerek hastalıklardan korunabileceğiniz besinler...

KAHVALTI SOFRALARINIZDAN EKSİK ETMEYİN

Sabah kahvaltınıza mutlaka fıstık ezmesi ekleyin. Kuruyemişler, vücuda olumlu etki yapar ve içeriğinde doymamış yağa sahiptirler. Beslenme uzmanları doğmamış yağların iltihabı önlediğini belirterek her sabah bu besinin tüketilmesi tavsiyesinde bulunuyorlar.

a4-41-001.jpg

BAŞKA HASTALIKLARA NEDEN OLUYOR! İZİN VERMEYİN

İltihap ilk olarak vücuda yayılır. Yayıldıkçada kronik hastalıklara neden olur. Yani iltihapla birlikte romatizma, kemik ağrıları gibi semptomlar başlayacak. Bunun için bu besinle birlikte iltihaptan kurtulmuş ve bu hastalıkların önüne geçmiş olacaksınız.

PROTEİNLİ BESLENİN

Diyetisyenler yumurta, süzme yoğurt, taze meyve içeren protein yüklü besinleri tüketmenin çok önemli olduğunu vurguluyor. Eğer kronik hastalıklarınız veyada romatizmanız varsa bol bol proteinli besinleri tüketin. Böylece ağrınız dinecek ve daha rahat hareket edeceksiniz.

a3-94-002.jpg

SABAHLARI MEYVE TÜKETİN

Aynı zamanda diyetisyenler kahvaltıda mutlaka meyve tüketilmesinin gerektiğini vurguluyor. Çünkü meyveler içeriğinde bulundurduğu antioksidanlar ile iltihabı azaltır ve vücudu güçlendirir. Özellikle yaban mersini, portakal ve çilek yemeniz çok çok önemli.

FISTIK EZMESİNİN FAYDALARI

  • Fıstık esmesinde doğmamış yağ oranı da oldukça yüksektir. Bu da kalp sağlığı için faydalıdır. Doymamış yağlar aynı zamanda tip 2 diyabetinin meydana gelmesinde de önleyici bir etkiye sahiptir.
  • Potasyum zengini olan fıstık ezmesinde mineral ve vitaminler de bulunur.
  • Yağ deposu olarak da adlandırılan fıstık ezmesi vücut için faydalıdır.
  • Protein ve yağ oranı ile enerji verici bir özelliğe de sahiptir. Ancak kalori miktarının da yüksek olduğu unutulmamalıdır. Bu yüzden kilo vermek isteyen kişiler tüketim miktarına dikkat etmelidir.
  • Hafızayı güçlendiricidir.
  • Cinsel isteği arttırmaya yardımcı olur.
  • Seratonin hormonunun salgılanmasını sağlar. Depresyon gibi durumları engelleyicidir.
  • Sedef hastalığı ya da egzama gibi cilt sorunlarının iyileşme süreçlerine yardımcı olur.
  • Omega 3 içeriği ile hem kadınların hem de erkeklerin en büyük sorunlarından biri olan saç dökülmelerinin azalmasını sağlar.

a8-26.jpg

FISTIK EZMESİNİN ZARARLARI

  • Fıstık ezmesi her ne kadar sağlıklı bir besin olsa da kişiler üzerinde yan etkilere de yol açabilir.
  • Fıstık ezmesini uzun süre ve sık tüketmek sağlığa zararlı olabilir.
  • Yüksek kolesterole sahip olan kişilerin fıstık ezmesi tüketiminde dikkatli olması gerekmektedir.
  • Fıstık ezmesi yağ açısından güçlüdür. Bu yüzden sık ve fazla tüketilir ise hızlı kilo almaya yol açabilir.
  • Yağlı bir besin olduğu için ciltte sivilce oluşmasına yol açabilir.
  • Gebe kadınların da fazla tüketmeden kaçınması önerilir.
  • Yer fıstığına alerjisi olan kişiler tarafından da tüketilmemesi gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN