Yaşını göstermeyenlerin sırrı bu içecek çıktı! Biz değil bilim insanları söylüyor… Her gün bir bardak içen yıllara meydan okuyor

Yaşını göstermeyenlerin sırrı bu içecek çıktı! Biz değil bilim insanları söylüyor… Her gün bir bardak içen yıllara meydan okuyor

Sağlıklı beslenmek, sağlıklı içecekler tüketmek hayati önem taşıyan konular arasında yer alıyor. Bu içecek ise resmen yaşını göstermeyenlerin sırrı olarak ortaya çıktı. Üstelik bilimsel çalışmalar bunu kanıtladı. Her gün bir bardak içen yıllara meydan okuyor desek yeridir…

Leeds Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma sonucunda o çayın vücuttaki kan damarlarında bulunan potansiyel tehlikeli plakları parçaladığı ortaya çıktı. O çayın içerisinde bilim dünyasında da benzersiz bir içerik olarak adlandırılan Epigallokateşin Gallat (EGCG) bileşiğinin olduğu ortaya çıktı.

BU ÇAYIN KIYMETİNİ BİLİN

Sabah’ta yer alan habere göre, yapılan bilimsel çalışmalar sonrasında yeşil çay içmenin beyin sağlığına ciddi faydalar sağladığı ve hatta ilerleyen yaşlarda görülen demans karşısında bu riski azalttığı öğrenildi. Bunlarla sınırlı kalmayarak yeşil çay tüketiminin kan damarlarında bulunan potansiyel tehlikeli plakları parçalama işlevinin olduğu ve bunu da içerisinde bulunan Epigallokateşin Gallat (EGCG) bileşeni sayesinde yaptığı öğrenildi.

yeni-proje-83-001.jpg

HER GÜN TÜKETMEK BEYİN SAĞLIĞINI KORUYOR

Konuya ilişkin bir uzman tarafından yapılan açıklamalarda kişinin her gün 3 bardak ve bardakların 200 ila 250 ml akşama kadar olması durumunda yeşil çay içmesinin beyin sağlığını etkilemek için yeterli olacağı bilgilere yer aldı.

yeni-proje-85-001.jpg

Bunun yanı sıra Newcastle Üniversitesi'nden Dr. Edward Okello, daha büyük etki görebilmek için kişilerin çay poşetlerini ya da çay yapraklarını, tatlarını tamamen kaybedene kadar sürekli olarak kullanmaları gerektiğini açıkladı. Ayrıca Dr. Michael Mosley tarafından yeşilçay'ın sadece demans karşısında etkili değil aynı zamanda birçok sağlığa karşı faydası olduğu ifade edildi.

yeni-proje-86-001.jpg

Mosley, bir podcast yayınında yaptığı açıklamada; "Özellikle beyin sağlığınız söz konusu olduğunda işinize yarayabileceği öngörülen bir sıcak içecek var" dedi. Bunun yanı sıra yeşil çayın egzersiz yaparken tüketilmesinin daha fazla yağ yakmaya yardımcı olacağını, ruh haline iyileştireceğini ve kalp hastalığına karşı vücudu koruyacağına açıkladı.

yeni-proje-84.jpg

BİLİŞSEL GERİLEMEYİ YAVAŞLATIYOR

Okello, 6 yıl boyunca 85 yaş üstü kişilerde çay tüketimine ilişkin yaptıkları incelemeler sonucunda bilişsel işlemlerdeki gerilemenin yavaşladığının ortaya çıktığını belirtti. Öte yandan bu noktada önemli olan unsurun ise çayın miktarı olduğunu söyledi. Dolayısıyla yapılan çalışmalar sonucunda günde en az 3 fincan çay içmenin sağlığa iyi geleceği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN