Yataktan kalkar kalmaz bunu yapıyorsanız hemen bırakın! Kalıcı hastalıklara neden oluyor, onun yerine...

Yataktan kalkar kalmaz bunu yapıyorsanız hemen bırakın! Kalıcı hastalıklara neden oluyor, onun yerine...

Sabahları yataktan kalktığınızda ilk işiniz ne oluyor? Eğer direkt yüzünüzü yıkıyorsanız çok yanlış yapıyorsunuz. İngiliz bir uzman sabahları ilk başta yüzlerin yıkanmasının çok tehlikeli olduğunu söyledi. Özellikle ilk kalktığınızda dişlerinizi fırçalamanız gerektiğini vurgulayan uzmanlar, yapılan rutin yanlışların ciltte büyük sağlık sorunlarına neden olacağını söyledi. Nedenini duyunca şok olacaksınız! Bakın neden sabahları ilk yüzümüzü yıkamamlayız beraber öğrenelim...

Herkes uyandığından ilk kendine gelebilmek için elini yüzünü yıkar. Ancak aslında bunun çok tehlikeli bir hastalığa yol açtığını biliyor muydunuz? Rutin haline gelen yüz yıkama aslında çok yanlış bir hareket. İlk uyandığınızda asla bunu yapmayın! Nedenini duyunca şok olacaksınız. Uzmanlar uyardı... İşte duyunca ağzınız açık kalacak o zararlı etkiler.

BUNU YAPIYORSANIZ HEMEN BIRAKIN

Yataktan ilk kalktığınızda büyük ihtimalle ilk olarak yüzünüzü yıkıyorsunuzdur. Bunun doğru bir hareket olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Milyonlar tarafından yapılan bu hareket aslında kötü hastalıklara yol açıyor. İngiliz uzmanlar uyardı. Dermatologlar yüzünüzü yıkamadan önce diş macunu kullanıyorsanız, sabah rutininiz için kesinlikle daha iyi bir yol olduğunu söyledi.

k43434343-2.jpg

CİLDİNİZİ BİLMEDEN MAHVEDİYORSUNUZ

Dr. Lindsey, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla gündeme bomba gibi düştü. Lindsey yaptığı paylaşımda sabahları ilk olarak dişlerinizi fırçalamanız gerektiğini sonrasında yüzünüzü yıkamanızı gerektiğini belirtti. Dr. Lindsey paylaşımında, "Yüzünüzü yıkadıktan sonra dişlerinizi fırçalıyorsanız, cildinizi mahvediyorsunuz demektir" notunu düştü.

KURULUĞA VE TAHRİŞE NEDEN OLUYOR

TikTok hesabından yaptığı paylaşımda Dr. Lindsey sözlerine şöyle devam etti:

"Diş macunundan ağzınıza akan bakteriler çenenizden akarak sivilceye neden olabilir ve tüm gece deride kalan hidrojen peroksit, alkol, karbonat ve florürlü diş macununu bırakır. Daha sonra bunların ciltte korkunç tahrişe ve kuruluğa neden olabilir."

k43433434.jpg

İnsanlar, diş macununun cilt üzerindeki etkisini fark etmeden yorumlarda çok şaşırdıklarını dile getirdiler.

DİŞ FIRÇALAMAK NEDEN ÖNEMLİ?

Sağlıklı bir ağız ancak düzenli olarak diş fırçalamakla korunabilir. Diş fırçalama alışkanlığının çok küçük yaşlarda kazanılması ise bu konuda oldukça önemli. Dişler düzenli ve doğru bir şekilde fırçalanmadığı takdirde birçok diş çürükleri ve dişeti hastalıklarının ortaya çıkma riski artacaktır.

DİŞLER NASIL FIRÇALANMALIDIR?

Doğru bir şekilde diş fırçalama yetişkinler için en az iki dakika sürmeli. Dişeti çizgisine dikkat ederek kısa ve nazik hareketlerle fırçalamak gerekir. Ayrıca dişlerin arka kısımlarına, özellikle dolgu, kuron ve diğer tedavi uygulanmış dişlere ulaşmak da önemli.

k434343-36.jpg

Diş fırçası kıllarının dişetlerine zarar vermeyecek biçimde orta veya yumuşak sertlikte olması plakları ve kalıntıları dişlerden çıkarmak için daha etkilidir. Küçük başlı ve kıl sayısı yüksek fırçalar da arka bölgede kalan dişlere ulaşabilmek için tercih edilebilir. Ayrıca son zamanlarda oldukça fazla kullanılan pilli ya da şarjlı diş fırçaları da iyi bir alternatif olabilir.

Son olarak diş fırçası kıllarının yanlara doğru eğilmeye başladığı anda, yaklaşık olarak üç ayda bir fırça değiştirilmesi en idealidir. Yıpranmış fırçalarla diş fırçalamak dişlere sandığınızdan çok daha fazla zarar verir. Tüm bunlarla birlikte diş fırçalamak kadar düzenli aralıklarla diş hekimine kontrole gitmek de birçok ağız ve diş problemini geride bırakmanın en akıllıca yoludur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN