Yatmadan önce ayağınızın altına soğan koyun mucizeye tanık olun! Sabah kalktığınızda mucizeye uyanacaksınız

Yatmadan önce ayağınızın altına soğan koyun mucizeye tanık olun! Sabah kalktığınızda mucizeye uyanacaksınız

Her yemeğin içine konulan, doğal antibiyotik olarak bilinen soğanın faydaları saymakla bitmez. Alternatif tıp uzmanları soğanın sadece yenilerek aynı zamanda ayağın altına da konularak şifa olduğunda birleşiyor. Gece yatmadan önce aşağıda anlatacağımız yöntemi deneyin sabah etkisini görün

Doğal antibiyotik olarak bilinen soğanın faydalarını bilmeyen yoktur. Her derde deva olan soğanı hiç ayaklarınıza sürdünüz mü? Uyumadan önce çorabınızın içine bir dilim soğan koymak, vücudunuzda harikalar sonuçlar yaratabilir. Peki soğanın ayaklara olan faydası neler? İşte soğan dilimi koyup uyumanın faydaları...

Faydaları ile ev hanımlarının yemeklerinde sıklıkla tercihi ettiği soğanı hiç bu şekilde denediniz mi? Doğal antibiyotik görevi gören soğanı ayakların altına koyup uyumanın faydalarını görünce şok olacaksınız. Uzmanlar bu yöntemi herkese öneriyor. Cildinizi yeniden inşa edecek. Doğal antibiyotik olarak bilinen ve antibakteriyel özelliğe sahip olan soğanı, ayakların altına koyup uyumanın faydaları ise herkesi şaşırtıyor.

Uzmanlar uyumadan önce ayak topuklarına soğan dilimi konulmasıyla cildin besin maddelerini daha kolay almasını sağladığını söyledi. Özellikle ayaklarda tüm vücutla temas halinde olan 7 binden fazla sinir bulunur ve bu yöntem kesinlikle işe yarar. Peki soğanın cilde faydaları neler? Uyumadan önce ayak topuklarına soğan koymanın faydaları neler? İşte soğanın ayaklara olan faydaları...

HASTALIKLARA KARŞI KORUYOR CİLDİ PÜRÜZSÜZ YAPIYOR

Gece yatmadan önce ayağınızın altına soğan koyup uyursanız tüm vücudunuz baştan aşağı temizlenir. Vücutta bulunan tüm bakteriler ve mikroplar emilir. Özellikle ayaklardaki cilt çok ince olduğu için tüm bakteri ve kimyasallar kanınızdan hızla emilir. Bu yöntemler cildiniz pürüzsüz ve vücudunuz temizlenmiş olur.

mfgfgf-1.jpg

Havaların soğumasıyla birlikte grip ve soğuk algınlığı vakaları arttı. Bu hastalıklardan korunmak için mutlaka bu yöntemi deneyin. Yatmadan önce çorabınıza bir soğan koyarsanız soğuk algınlığından daha çabuk kurtulursunuz.

AYAK KOKUSUNA SON

İyileştirme özelliğine sahip olan soğan, hem sizi hastalıklardan korur hem de cildinizi yeniler. Bununla birlikte soğan, doğal bir antibiyotik olduğu için aynı zamanda doğal bir antibakteriyeldir de! Ayağınızın altında kokuya sebep olan bakterileri ve mantar mikroplarını giderir ve ayak kokusunu ortadan kaldırır.

AYAĞA NASIL UYGULANIR?

Peki ayağa soğan koyma yöntemi nasıl uygulanır? İşte ayağınızın altına soğan koymanın uygulaması;

  • Beyaz, sarı veya kırmızı hiç fark etmez… Herhangi bir soğan türünü serçe parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Bir dilim soğanı, ayak parmaklarınızın altını kaplayacak şekilde ayağınızın altına koyun ve çorabınızı giyin.
  • Çorabınızı tamamen giymeden önce ayağınızın kavisini ve topuğunu da kaplaması için ikinci veya üçüncü bir dilim soğan ekleyebilirsiniz.

mfdffd.jpg

SİRKE EKLEYİN VE NASIR DERDİNE SON VERİN

Herkesin en büyük sıkıntı çektiği nasır sorununu soğan yardımı ile çözebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey şudur;

  1. Önce bir dilim soğanı sirkeye batırın ve ardından ayağınızdaki nasırın üzerine koyun. Daha sonra çorabınızı giyip yatın.
  2. Sirkedeki asetik asit ve soğandaki sülfürik asidin birlikteliği, nasırın kabuğunu yumuşatmaya yardımcı olur. Daha sonra bir sünger taşı veya ayak törpüsü kullanarak nasırın üzerindeki deriyi soymayı kolaylaştırabilirsiniz.

SOĞAN YAĞININ FAYDALARI

Soğan dilimleri ile yatağa girmek istemiyorsanız konsantre olarak soğan yağı almayı tercih edebilirsiniz. Soğan yağının yüksek kaliteli, organik olarak yetiştirilmiş bir uçucu yağ çeşidini olmasına özen gösterin.

kmdfdffd-1.jpg

Soğan yağını yatmadan önce ayaklarınıza uygulamak için Hindistancevizi, jojoba veya avokado yağı gibi birkaç taşıyıcı yağı çay kaşığına, iki damla dökün. Yatmadan önce bu karışık yağı ayağınızın tabanına sürün ve çarşaflarınıza bulaşmaması için çorap giyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN