Yemeklerin lezzetini on kat artırıyor! Canan Karatay'da önermişti: Mutfağınızdan eksik etmeyin

Yemeklerin lezzetini on kat artırıyor! Canan Karatay'da önermişti: Mutfağınızdan eksik etmeyin

Yemeklerinizin tadına tat katacak yöntem paylaşıldı. Bir zamanlar Canan Karatay'ın da sık sık önerdiği o ürünü bir tutam dökmeniz yeterli olacak. Sağlık açısından da birçok faydası bulunan bu ürün yemeklerinizin lezzetini 10 kat yükseltiyor. İşte tüm detaylar...

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın da sık sık önerdiği o ürün yeniden gündeme geldi. Yemeklerinizde kullanmanız halinde lezzetini 10 katına kadar yükselttiği vurgulandı. Bir kere kullanan mutfağından eksik etmeyecek.

SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi İstiklal Mahallesi İki Eylül Caddesi'nde esnaflık yapan aktardan açıklamalara geldi. Aktar sahibi olan Şamil Yalçıner, kaya tuzunun faydalarına değindi. Doğal olmasıyla bilinen kaya tuzu aynı zamanda mineral bakımından da oldukça zengin bir üründür. Son yıllarda bilinçli bir şekilde tüketilmeye devam eden kaya tuzu, her geçen gün yeni tüketiciler elde ediyor.

Kaya tuzuna olan talepteki artışa dair, Yalçıner'den açıklamalar geldi. Kaya tuzunun hem turşuluk hem de sofralık tuz olarak tercih edildiği paylaşıldı. Turşuda kullanılan kaya tuzu çürüme işlemini yavaşlatırken, lezzetine lezzet katıyor. Sofralık olan öğütülmüş kaya tuzu ise yemeklerde ve salatalarda sıkça kullanılıyor.

aw058795-03.jpg

KAYA TUZUNUN FAYDALARI

Kaya tuzu hakkında konuşan Şamil Yalçıner, doğal olması bakımından fazlasıyla tercih edildiğini işaret etti. Mineral bakımından oldukça zengin olan kaya tuzu, dünya üzerindeki en sağlıklı tuzlardan birisi olarak biliniyor. Bir zamanlar Canan Karatay'ın da övgüyle bahsettiği kaya tuzu hakkında bildiklerini aktardı.

Satışların hızlıca arttığını işaret ederek, "Hem turşuluk hem de sofralık olarak satışları yapılıyoruz. Turşuluğun özelliği, turşuyu çabuk çürütmemesi daha lezzetli hale getirmesidir. Öğütülmüş kaya tuzunu ise yemeklerde salatalarda kullanabiliyorlar. Kaya tuzu ve normal marketlerde satılan tuz arasındaki en büyük fark ise kimyasal yollarla beyazlatma oluyor diğer tuzlarda. Bunda doğada olduğu gibi rengi beyaz bir şekilde yetişiyor yani ortaya çıkıyor. Bu şekilde direkt öğütülerek hiçbir müdahalede bulunmadan direkt sofralarımıza geliyor. Bunlar genelde taş değirmenlerde öğütülüyor." sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN