Yemesi cazip gelen bu gıdalara dikkat! Bağırsakları tamamen çürütüyor! Sindirim sistemini alt üst eden 4 besinle ilgili kritik uyarı

Yemesi cazip gelen bu gıdalara dikkat! Bağırsakları tamamen çürütüyor! Sindirim sistemini alt üst eden 4 besinle ilgili kritik uyarı

Hızlı kilo alımına neden olması kadar sindirim sistemini de kötü etkileyen bazı besinler sağlık açısından büyük tehlike saçıyor. Peki bu besinler nelerdir? İşte, sindirim sistemini çürüten ve uzak durulması gereken dört besin...

Lif kaynaklı besinlerin bazısı sindirimi iyileştirip, bağırsakları desteklemekte yardımcı olduğu gibi, bazısının etkisi de tam tersi olabiliyor. Özellikle metabolizmayı yavaşlatan bu besinler hızlı bir şekilde kilo alınmasına neden oluyor. İşte, sağlıklı bir yaşam için uzak durulması gereken tehlike dolu dört besin...

HAMUR İŞLERİ

Simit, poğaça ve açma gibi besinler, en yoğun işlenen gıdalardır. Bu yüzden sağlıklı bir bağırsağa sahip olmayı isteyenlerin bu besinlerden kesinlikle uzak durması gerekiyor. Ayrıca bu besinlerin tokluk hissi verme kapasiteleri de fazlasıyla düşüktür.

Hamur işlerinin üretiminde kullanılmakta olan ilave şekerler, bağırsakta bakterilerin dengesiz olmasına neden oluyor ve kötü bağırsak bakterilerinin oluşumunu hızlandırıyor.

KIZARTMALAR

Yağ, belli oranda ve türde tüketildiği zaman vücuda hiçbir zararı yoktur. Ancak kızarmış besinler, bağırsaklar için büyük tehlike saçıyor.

Kötü bağırsak bakterilerini geliştiren kızarmış besinler, mide için de aynı olumsuz etkiye sahiptir.

 bağırsaklar için zararlı besinler

DİYET BESİNLERİ

Kalorisi düşük olan besinler her ne kadar sağlıklı görünse de aslında tam bir sağlık düşmanıdır. Bu besinlerde kalori ile ilave şeker miktarını azaltmak için genelde yapay tatlandırıcı kullanılmaktadır. Bu da bağırsakların florasını bozar.

İŞLENMİŞ GIDALAR

Cips, beyaz makarna, tatlı, salam, sosis, sucuk gibi besinler kalori oranlarından dolayı kilo almayı hızlandırır. Ayrıca bağırsakların da en büyük düşmanlarıdır.

Bu gıdalarda bağırsak bakterisi ile bağırsakların sağlığını iyileştirecek lif oranı olmadığından, bağırsaklara çok büyük zarar verirler. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN