Yeni nesil hava temizleyiciler, okuldaki virüs ve bakterilere savaş açtı

Yeni nesil hava temizleyiciler, okuldaki virüs ve bakterilere savaş açtı

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala ebeveynler, çocuklarının bakteri ve virüslere maruz kalmasından endişe ediyor. Yeni nesil hava temizleyiciler, okul gibi çeşitli bakteri ve virüslerle ve alerjenlere ev sahipliği yapan toplu kullanım alanlarının havasını virüslere karşı %99,9* oranında koruyor.

Dünya Sağlık Örgütü, okul gibi çeşitli virüs ve bakterilere ev sahipliği yapan toplu kullanım alanlarının temiz hava ya da uygun şekilde filtrelenmiş havayla saatte en az 6 kez yenilenmesini, havalandırma sistemi ve hava sirkülasyonu imkanının olmadığı mekanlarda ise hava temizleyicilerinin kullanılmasını öneriyor. Virüs ve bakterilere karşı oldukça savunmasız olan çocukların hava kirliliğine maruz kalmaları da akciğer fonksiyonları üzerinde olumsuz bir etki yaratabiliyor. Varşova Tıp Fakültesi Pediatri Bölümü Pnömonoloji ve Alerji Doçenti Profesör Wojciech Feleszko, hava temizleyicilerinin iç mekan hava kalitesini iyileştirerek astım tedavisini destekleyebileceğine dikkat çekiyor.

Okulların yeniden açılmasıyla çocukların çeşitli virüs ve bakterilerin yanı sıra zararlı gaz ve alerjenlere maruz kalma ihtimalinin artacağına dikkat çeken Philips Ev Aletleri Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgesi Pazarlama Direktörü Esin Karadede, “Zamanının çoğunu iç mekanlarda geçiren çocuklar arasında virüs ve alerjenler hızlı yayılıyor. Bu alanların yeterince havalandırılmaması, çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor. Almanya'daki Goethe Üniversitesi'nde Deneysel Atmosferik Araştırma Profesörü Joachim Curtius liderliğinde gerçekleştirdiğimiz bağımsız çalışmada, taşınabilir hava temizleyicilerimizin, yoğun ve yetersiz havalandırılan kalabalık alanların zararlı gaz seviyesini düşürmeye yardımcı olduğunu tespit ettik. Pencere ve kapılarının kapalı olduğu, 27 kişinin yer aldığı sınıfta gerçekleştirdiğimiz deneyde kullandığımız model AC2887 hava temizleme cihazımız, virüslerin hızlı yayılmasını sağlayan virüs-zararlı gaz konsantrasyonunu 30 dakikada %90 azaltmayı başardı” dedi.

esin-karadede.jpg

YAŞAM ALANLARINI VİRÜS VE BAKTERİLERE KARŞI KORUMA ALTINA ALIYOR

En yeni teknolojileri kullanarak geliştirdikleri hava temizleyici cihazlarla yaşam ve sosyalleşme alanlarını hijyenik bir ortama dönüştürerek salgın hastalıkların önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten Esin Karadede, “Hava temizliği ve hava kalitesini iyileştirmeye yönelik geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerimizle her türlü mekana sağlıklı bir nefes getiriyoruz. Quiet Mark sertifikalı Philips 3000i Hava Temizleyici ile evlerde gözle görülemeyen virüs, alerjen veya kirletici maddelerin tek bir düğme ile filtrelenmesini sağlıyoruz. NanoProtect HEPA filtre teknolojili hava temizleyiciyle mekanları virüs, bakteri, polen, toz, evcil hayvan kepeği, gaz ve diğer kirletici maddelere karşı koruma altına alıyoruz. Philips 3000i Hava Temizleyici, oldukça kapsamlı donanımı, saatte 520 metreküp kapasitesiyle temiz havayı odanın her köşesine dağıtırken, ultra sessiz bir temizleyici olarak sağladığı enerji tasarrufuyla da tüketicilerle dostluk kuruyor” ifadelerinde bulundu.

HAVADAKİ VİRÜS %99,9'UNU TEMİZLİYOR

Yeni nesil hava temizleyicilerle mekanların hava kalitesini iyileştirirken, alerji, astım ve solunum sorunlarıyla mücadele ettiklerini söyleyen Philips Ev Aletleri Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgesi Pazarlama Direktörü Esin Karadede, “Bir insanın günde 24 bin kez nefes alındığını düşündüğümüzde, aynı mekanı kullanan insan sayısındaki artışın hava kalitesini ciddi oranda düşürdüğünü söyleyebiliriz. Airmid Health-Group tarafından yapılan bağımsız testlere göre, havadaki virüs ve aerosollerin %99,9'unu temizleyen Philips 3000i Hava Temizleyici, ultra ince parçacıkları algılamak için havayı saniyede bin kez tarayarak ortamın ihtiyacı olan havalandırma seviyesini belirleyebiliyor. Gösterge ekranında havadaki alerjen ve gazlar ile PM2.5 seviyesini sayısal olarak ve sezgisel bir renkli halkayla gerçek zamanlı olarak bildirirken, uyku modu özelliğiyle de kullanıcıların derin bir uykuda sağlıklı nefes almasını sağlıyor. Hava kalitesini eş zamanlı olarak Clean Home + uygulaması ile cep telefonu aracılığıyla uzaktan kontrol etme olanağı da tanıyor” diye belirtti.

PHİLİPS EV ALETLERİ HAKKINDA:

Dünyada 130, Türkiye’de 90 yılı aşkın süredir hizmet sunan Philips Ev Aletleri, 1 Temmuz 2021 itibarıyla Philips’ten farklı bir şirket haline geldi. Mutfak aletlerinden ev bakımına, ev temizliğinden hava temizliğine kadar tüketicilerin hızla değişen beklentilerini karşılama konusundaki başarısı ile ilk tercih olmaya devam eden Philips Küçük Ev Aletleri; yüksek performans sunan süpürgelerden, sağlıklı bir hava sunan hava temizleyicilere buharlı ve buhar kazanlı ütülerinden, espresso makinelerine kadar pek çok ürün ile evleri yuvaya dönüştürüyor. Philips'in mühendislik, tasarım ve yenilikler dünyasını daha yakından takip etmek için Philips.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

* Goethe Üniversitesi Frankfurt (bağımsız) araştırması, Philips taşınabilir hava temizleyicilerinin, yoğun ve yetersiz havalandırılan alanlarda aerosol seviyelerini düşürmeye yardımcı olduğunu gösterdi. 27 kişilik bir sınıfta virüs-aerosol konsantrasyonu 30 dakika içinde %90 azaldı. Dersler sırasında pencereleri ve kapıları kapalı olan ve 27 öğrencinin hazır bulunduğu 186 m3'lük bir sınıfta dört Philips hava temizleyicisi (model AC2887) ile deney yapıldı.

* Airmid Health group Ltd. tarafından gerçekleştirilen Mikrobiyal Azalma Oranı Testi, hava kaynaklı influenza A(H1N1) ile kontamine olmuş 28,5 m³'lük bir test odasında gerçekleştirilmiştir.DIN71460-1 uyarınca iUTA tarafından NaCl aerosol ile test edilen filtreden geçen hava.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN