Yeni virüs kabusu Alaskapox! Solunum ve böbrek yetmezliği, kas ağrılarına neden oluyor: Yetkililer ilk ölümü duyurdu

Yeni virüs kabusu Alaskapox! Solunum ve böbrek yetmezliği, kas ağrılarına neden oluyor: Yetkililer ilk ölümü duyurdu

Koronavirüs bile tam bitmemişken yeni virüs kabusu ortaya çıktı: Alaskapox! Solunum ve böbrek yetmezliğinden tutun, kas ağrılarına kadar birçok semptom gösteriyor! Yetkililer ilk ölümü duyurdu...

Alaska'nın Kenai Yarımadası'nda yaşayan bir yaşlı adam, son zamanlarda tespit edilen bir virüs olan Alaskapox'a yakalanarak yaşamını yitirdi. Eyalet yetkilileri tarafından, adamın ocak ayı sonlarında hastanede tedavi gördüğünü ve maalesef virüsün etkilerine yenik düştüğü doğrulandı.

GEÇMİŞTE KULLANILAN UYUŞTURUCU BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ZAYIFLATTI

Adamın bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olan uyuşturucu kullanımı geçmişinin olduğu belirtildi. Bu durumun, hastalığın ciddiyetine katkıda bulunabileceği ifade edildi. Alaskapox, Alaska'daki yerel memeliler arasında yaygın olarak dolaşan ve zaman zaman insanlara bulaşabilen bir çift sarmallı DNA virüsü olarak biliniyor.

alaskapox-virusu-2.png

SOLUNUM VE BÖBREK YETMEZLİĞİ BELİRTİLERİ

İlk kez 2015 yılında tespit edilen Alaskapox, genellikle hafif semptomlarla seyrediyor ancak bazı vakalarda cilt lezyonları, şişmiş lenf düğümleri ve kas ağrıları gibi belirtilere neden olabiliyor. Önceki vakalarda, Fairbanks bölgesinden tespit edilen hastaların hiçbiri ciddi tedavi gerektirmemişti ve genellikle hafif enfeksiyonlar geçirmişlerdi.

Adamın durumu, Eylül ayında koltuk altında fark ettiği kırmızı bir şişlikle başladı. Antibiyotik tedavisi aldı ancak semptomları kötüleşti ve sağ kolunun hareket kabiliyeti etkilendi. Hastane raporuna göre, daha sonra çiçek benzeri lezyonlar da dahil olmak üzere başka semptomlar ortaya çıktı. Tedavinin ardından bir süre iyileşme belirtileri gösterse de, sonrasında yara iyileşmesinde gecikme, solunum ve böbrek yetmezliği gibi komplikasyonlar yaşanmasının ardından adam hayatını kaybetti.

KÜÇÜK MEMELİLER ARASINDA YAYGIN

alaskapox-virusu-1.png

Alaskapox'un küçük memeliler arasında yaygın olduğu ve bu nedenle sağlık görevlileri arasında artan bir farkındalığa yol açtığı vurgulandı. Özellikle, virüsten şüphelenen kişilerin lezyonlara dokunmaktan kaçınmaları, bölgeyi kuru ve kapalı tutmaları ve el hijyenine dikkat etmeleri gerektiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN