Yıllardır yanlış tüketiliyor! Canan Karatay reçeteyi yazdı: Bu şekilde tüketilmesi gerekiyor!

Yıllardır yanlış tüketiliyor! Canan Karatay reçeteyi yazdı: Bu şekilde tüketilmesi gerekiyor!

Ülkemizde oldukça önemli bir yere sahip olan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay yeni açıklamalarda bulundu. Sağlıklı beslenme açısından önemli açıklamaların altına imza atan Canan Karatay uyarılar yapmaya devam ediyor. Yıllardır yanlış tüketildiğini belirten Karatay çay tüketimine dikkat çekti. Yanlış içildiğinde tüm faydalarının gittiğini belirterek reçeteyi eline aldı. Peki çay nasıl içilir? İşte tüm detaylar...

YILLARDIR YANLIŞ TÜKETİLİYOR

Ülkemizde en çok tüketilen içeceklerinden birisi olan çay olmazsa olmazımız olarak biliniyor. Sabah kahvaltıları ve sahur vakitlerinde insanı rahatlatan bir aromasıyla dikkat çekerken Canan Karatay'dan çay yorumu geldi. Açıklamasıyla birlikte çay içicilerine uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Canan Karatay çayı işaret ederek yıllardır yanlış içildiğini ifade etti. Yanlış tüketimi dolayısıyla çayın zararlı olduğunun da altını çizdi. İçerisinde bol miktarda kafein içeren çayın tüketiminin yanlış yapılması ile birlikte kan depolarının azaldığını ifade etti.

Doğru tüketimine dair reçete yazan Karatay, doğru tüketimi yapıldığında çayın adeta bir şifa deposu olduğuna vurgu yaptı. Demir eksikliği olan kişilerin bol bol çay tüketmesi gerektiğini fakat doğru çayı tüketmesini vurguladı.

x1080.jpg

ÇAYI BU ŞEKİLDE İÇİNCE FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Çay içerisinde bulunan yüksek kafein nedeniyle zararlı halden faydalı hale gelebileceğine dikkat çekildi. İçeriğinde barınan kafeinin demir maddesine dönerek faydalı bir hal almasını isteyen vatandaşlar için limon sıkılması gerektiğini belirtti.

C vitamini deposu olarak bilinen limonun demir depolarını artırmasıyla birlikte vücutta eksikliğin tamamen giderilmesinde yardımcı olacağını açıkladı. Özellikle çay tiryakilerine seslenen Canan Karatay limonlu çay içilmesi gerektiğini ifade etti. Aksi halde çayın faydadan çok zarar verdiğini de söylemeden edemedi.

limonlu-siyah-cay-icmenin-sagliga-faydalari-hekimimyanimda.webp

LİMONLU ÇAYIN FAYDALARI

Prof. Dr. Canan Karatay limonlu çayın faydalarını bir bir sıraladı. Çayın limon atılarak içilmesi durumunda hazımsızlık, ağız kokusu, bağırsak spazmı, idrar yolu enfeksiyonu gibi daha birçok durumda fayda sağlayacağının altını çizdi. Aynı zamanda vücudun onarılmasında da büyük bir destek olan limonlu çayın bir doğal ilaç olduğuna vurgu yaptı. Günde en az iki bardak limonlu çay içilmesi gerektiğine dikkat çekerek virüs ve bakterileri azalacağını da ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN