Yıllardır yanlış yöntemi kullanıyormuşuz! Limon ve detoks suları meğer yağ yakmıyormuş: Uzman isim gerçekleri anlattı

Yıllardır yanlış yöntemi kullanıyormuşuz! Limon ve detoks suları meğer yağ yakmıyormuş: Uzman isim gerçekleri anlattı

Diyet sürecine giren birçok kişinin ilk attığı adımlardan biri düzenli limon suyu ve detoks suyu içmek oluyor. Lakin yıllardır bilinen bu yöntem yanlış çıktı. Limon ve detoks sularının ya yakmadığı açıklandı. Uzman isim gerçekleri tek tek anlattı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber tatil öncesinde diyet listeleri sıkılaşmaya başladı. Kilolarından bir an önce kurtulmak isteyenler, vücudumdaki ödemi atmak isteyenler ve yağlarını eritmek isteyenler birbirinden farklı yöntemlere başvurmaya başladı. Lakin çoğu kişinin diyetinde eksik etmediği limon suyu ve detoks suları listelerin başında yer aldığı. Halbuki yıllardır bildiğimiz gerçekler ise resmen çürütüldü. İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Alphan, detoks sularının tüketimine ilişkin değerlendirmede bulundu.

yeni-proje-12.jpg

MEĞER YAĞ ERİTMİYORMUŞ

Limon yiyerek ya da limon suyu içerek kilo kaybedilmeyeceğini belirten Prof. Dr. Emel Alphan, “Enerji sağlayan besinler az alındığında vücut, enerji açığını kapatmak için önceden biriktirdiği bu yağ dokusunu yakar. Limon, yağı eritmez. Bunu basit bir deneyle anlarız. Margarin veya tereyağının üzerine limon sıkıp bekleyin, yağ erimez ya da sıvı yağa koyduğunuz limon suyu ile yağın hiçbir şekilde karışmadığını göreceksiniz. Bu nedenle limon yiyerek, limon suyu içerek zayıflanmaz, vücuttaki yağlar atılamaz” diye konuştu.

yeni-proje-13.jpg

DETOKS SUYU TÜKETİMİNE DİKKAT

Son yıllarda suyun içine limon, nane, maydanoz gibi değişik sebze ve meyveler konularak hazırlanan içeceklere ilginin arttığını belirten Prof. Dr. Emel Alphan, “Bu tip içecekler moda gibi oldu. Bu konu özellikle toplu yemek yenilen yerlerde bile gündeme gelebiliyor. Masalardaki sürahilerde maydanoz, nane ve limonları görmek mümkün. Bu işlem yapılırken sebzelerin iyi yıkandığından emin olunması gerekir. Aksi halde suyun içine atılan bu bitkiler eğer yıkanmamışsa tarladan gelen tarım ve böcek ilaçları ile hatta hazırlayanların ellerinden geçen mikroplar suya karıştığından suyu içmek sağlık problemlerine yol açabilir” uyarısında bulundu.

yeni-proje-14.jpg

SOSYAL MEDYANIN BÜYÜSÜNE KAPILAMYIN

Detoks adı altında zayıflattığı öne sürülen içeceklere de işaret eden Prof. Dr. Emel Alphan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Son zamanlarda kilo kaybetmek isteyen kişilere diüretik etkisi ve zayıflatıcı etkisi öne sürülerek limon başta olmak üzere çeşitli sebzelerin su içine konularak hazırlandığı reçeteler veriliyor ve bu reçetelere uyulduğu takdirde zayıflamanın gerçekleştiği bile iddia ediliyor. Bu iddialar son derece yanıltıcı ve gerçek dışıdır. Suyun aromasını değiştirerek daha fazla su içmeyi sağlamanın dışında suya konulan bu karışımların herhangi bir yararı yoktur.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN