Şahin ve Türeci yine gururlandırdı

Şahin ve Türeci yine gururlandırdı

Almanya, koronavirüs aşısını geliştiren Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'ye liyakat nişanı verdi. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, "Geliştirdiğiniz aşı insanlığa bir hizmettir" dedi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele çalışmaları kapsamında koronavirüs aşısını geliştiren Türk bilim insanları Prof. Dr Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci gururlandırmaya devam ediyor. 

Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Şahin ve Türeci'ye Bellevue Sarayı’nda düzenlenen, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de katılımıyla gerçekleşen törende Almanya’da Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı verildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, törende yaptığı konuşmada, “Geliştirdiğiniz aşı insanlığa bir hizmettir. Şu anda bu yüzden burada bulunuyoruz. Bu aşı sadece hayat kurtarmıyor, aynı zamanda insanlığın sosyal yaşantısının devamını da kurtarıyor” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN