Salda'ya giriş ayarı: Beyaz Adalar'da kumsala girmek yasaklandı

Salda'ya giriş ayarı: Beyaz Adalar'da kumsala girmek yasaklandı

Salda Gölü'nün Beyaz Adalar bölgesinde göle ve plaja giriş kapatıldı. Ziyaretçiler, kumsalı kullanamayacaklarını öğrendiklerinde kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı.

'Türkiye'nin Maldivleri' olarak anılan Salda Gölü'nün Beyaz Adalar bölgesinde göle ve plaja giriş yasağı uygulanmaya başlandı.

BARİYERLER KONDU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Burdur Valiliği görevlileri, beyaz kumsalın başlangıcına ahşap bariyerler ve halatlar çekerek alanı ziyaretçilerin kullanımına kapattı.

01-006.jpg

Sabah saatlerinde Beyaz Adalar bölgesine gelen ziyaretçiler, kumsalı kullanamayacaklarını öğrendiklerinde kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı.

02-002.jpg

BAZILARI YASAĞI DELDİ

Alan görevlileri ve Jandarma ekipleri, yasağın ihlal edilmemesi için bölgede hazır bekliyor. Yasağa rağmen alana girmeye çalışan bazı ziyaretçiler ise görevlilerce uyarılarak kumsalın dışına çıkarılıyor. 

03-001.jpg

"EN BÜYÜK TAHRİBAT BU ALANDA OLUŞUYOR"

Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'nün 'Beyaz Adalar' bölgesinde göle girilemeyeceğini, yüzülemeyeceğini ve plajın kullanılamayacağını duyurmuştu.

Kurum şunları kaydetmişti: Salda Gölü'nü diğer göllerden ayıran en önemli özellik eşsiz beyaz kumsalıdır. Bu kumsal rengini hassas bir ekolojik etkileşime borçludur. Vatandaşlarımızın büyük bir bölümü bu alanı ziyaret ediyorlar. Dolayısıyla göl çevresinde en büyük tahribat bu alanda oluşuyor.

01-004.jpg

Beyaz Adalar bölgesi, endemik türlere ev sahipliği yapan ve adeta göle rengini veren yapıların kuluçka merkezidir. Bilimsel araştırmalar ve raporlar doğrultusunda aldığımız kararla bu yapıların ezilerek azalmasının önüne geçiyoruz. Buna göre, 15 Ekim itibarıyla 'Beyaz Adalar' kısmında göle girilmeyecek, yüzülmeyecek ve plaj kullanılmayacaktır. Bakanlık olarak, Beyaz Adalar bölgesinde yaklaşık 1,5 kilometrelik sahil şeridindeki taşıma kapasitesine bağlı olarak ziyaretçi sayısını belirleyecek çalışmamızı da başlattık."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN