Salim Arda Ermut kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Salim Arda Ermut kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Kariyerine Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviriliği'nde başlayan Salim Arda Ermut, 2018-2020 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği yaptığı Türkiye Varlık Fonu'na genel müdür olarak atandı. İşte, Salim Arda Ermut'un hayat hikayesi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde danışmanlığını yapan Salim Arda Ermut, 2002 yılında AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından bürokrat olarak birçok kamu kurumunda çeşitli görevlerde bulundu. Deneyimli yönetici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile Türkiye Varlık Fonu'nun başına getirildi.

SALİM ARDA ERMUT'UN HAYATI

1980 yılında Karaman'da dünyaya geldi. 2021 yılı itibarıyla 41 yaşındadır.

İstanbul Kartal İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı. 2005 yılında İstanbul'da Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevine atandı.

Kariyerine Başbakanlık bünyesinde kurulan Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nda devam eden Salim Arda Ermut, 2007 yılında burada Uzman Yardımcısı olarak görev alırken, kurum içinde tüm ara pozisyonlarda görev almasının ardından önce Daire Başkanlığı görevine, 2015 yılında da Başkanlığa atandı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş sürecinde Yatırım Ofisinin Cumhurbaşkanlığı bünyesinde konumlandırılması çalışmalarını yürüttü ve 2018 yılında Ofis Başkanlığına getirildi.

salim-arda-ermut-4682.jpg

SALİM ARDA ERMUT'UN KARİYERİ

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı görevini Şubat 2020'de yardımcısı Ahmet Burak Dağlıoğlu'na bıraktı.

Eylül 2018'de Türkiye Devlet Varlık Fonu'nda Yönetim Kurulu Üyeliği görevine başlayan Salim Arda Ermut, bu görevinden Kasım 2020'de ayrıldı.

Haziran 2019'da Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan deneyimli yönetici, THY İcra Kurulu'nda da 3 üyeden biri olarak görev yapıyor.

9 Mart 2021'de Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü olarak atandı.

İyi derecede İngilizce bilen Salim Arda Ermut, evli ve iki çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN