Şanlıurfa'da köylüler elektrik duasına çıktı

Şanlıurfa Suruç'da günde 12 saat elektriksiz kaldıklarını belirten vatandaşlar, elektrik duasına çıktı. Kendilerine kimsenin yardım etmediğini belirten vatandaşlar, 'İşimiz Allah'a kaldı. Ona yalvarıyoruz." dedi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde her gün yaklaşık 12 saat boyunca elektriklerin kesilmesi nedeniyle vatandaşlar, bir araya gelerek elektrik duasına çıktı. DEDAŞ yetkililerinin sorunlarını çözmediklerini belirten vatandaşlar, 'Bu bir yağmur duası değil elektrik duasıdır. 'DEDAŞ'a ancak Allah'ın gücü yeter' diyorlar. Biz de Allah'a yalvarıyoruz." diyerek ellerini açtılar. 

Sabah 06.00'dan akşam 19.00'a kadar elektriklerinin kesik olduğunu belirten vatandaşlar, Suruç ilçesinde yaklaşık 30 mahallenin elektriklerinin olmadığını ifade etti. Bölgenin ileri gelenlerinden Mustafa Tüzün, "Az yaktın diye ceza yazıyorlar. Çok yaktın diye ceza yazıyorlar. Bugün Suruç’ta 30 mahallenin elektriği yok. Kime gidiyorsak tarım sulamadan bizlere yüzbinlerce liralık borç çıkarıyorlar. Ziraat odalarına gidiyoruz ‘kimsenin gücü Dicle Elektrik’e gücü yetmez. Allah’ın gücü ancak yeter’ diyorlar. Amenna Allah’ın gücü her şeye yeter biz de Allah’tan elektrik istiyoruz." dedi.
 

İlgili Haberler