Şarkıcı Asya kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? Durumu ağırlaştı!

Şarkıcı Asya kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? Durumu ağırlaştı!

Şarkıcı Asya, bir süre önce koronavirüse yakalanan kızı Aslı'nın ardından kendisinin de kovid-19 testi pozitif çıktı. Nefes darlığı çeken ünlü şarkıcı, tedavisi için hastaneye kaldırıldı. İşte, şarkıcı Asya biyografisi...

Yakalandığı koronavirüs hastalığı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Asya, "Kızım Aslı'nın pozitif çıkmasıyla birlikte tedavisini evde ben takip ettim. 12 gün sonunda iyileşti çok şükür. Bir haftadır ben de pozitifim. En zor olanı şiddetli öksürük nedeniyle gerçek anlamda nefes alamamak. Hastane odasındayım tabi ki refakatçi söz konusu değil. Bu videoyu, hala covide inanmayan, covid yüzünden sevdiklerini kaybedenlere ve gecesi gündüzü olmayan, hem kendi, hem de ailelerini riske atarak mesleklerini özveriyle yapmaya devam eden sağlıkçılara saygı duymayan şuursuzlar için paylaşıyorum. Allah sizi ıslah etsin" dedi.

ŞARKICI ASYA'NIN HAYAT HİKAYESİ

1 Mart 1965 tarihinde Eskişehir'de dünyaya geldi. Şarkıcı Asya'nın gerçek adı Tülay Keçialan'dır.

Müziğe eğilimi ilkokul yıllarında başladı. Ortaokul yıllarında Eskişehir Halk Eğitim Merkezi'nde müzik eğitimi aldı. Eskişehir Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi'nde okurken Milliyet Gazetesi Liseler Arası Müzik Yarışması'nda Türk halk müziği dalında solist olarak birinci seçildi.

Liseden mezun olduktan sonra müzik hayatına Bodrum'da başlayan ve daha sonra Ankara'da devam eden Tülay Keçialan, Nilüfer'in prodüktörlüğünde hazırladığı ilk solo albümüne kadar sahne adı olarak Tülay Saygın adını kullandı.

Müzisyen İlhan Feyman'ın teklifiyle gittiği Ankara'da Grup Angora'nın solisti olarak çalıştığı dönemde İngilizce ağırlıklı repertuvarıyla çoğunlukla otellerde sahne aldı.

ŞARKICI ASYA'NIN KARİYERİ

1986 yılında pazar günleri TRT Ankara Televizyonu'nda yayınlanan bir çocuk programında Grup Angora ile birlikte müzik yaptı. Ankara'da müzik çalışmalarını sürdürdüğü dönemde Eurovision'na katılması yönünde gelen teklife olumlu yanıt veren Tülay Saygın, 24 Şubat 1990 tarihinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali'ne 'Zamanda Gezinti' adlı şarkıyla katıldı fakat 15 şarkı arasında 10. oldu.

Tülay Saygın, 8 yıl Ankara'da Grup Angora'nın solistliğini yaptıktan sonra İstanbul'a yerleşen Tülay Saygın, müzik kariyerine Nilüfer ile devam etti. Nilüfer'in albümlerinde ve konserlerinde 4 yıl boyunca vokalist olarak eşlik eden Tülay Saygın, zaman zaman da diğer önemli sanatçıların albüm çalışmalarında vokalist olarak yer aldı.

1994 yılında müzik marketlerdeki yerini alan ve Nilüfer prodüksiyonu olan Asya adlı ilk albüm çalışması öncesinde yapılan imaj çalışmasıyla adını Asya olarak değiştirdi. Bu albümün en önemli hiti Onno Tunç bestesi 'Vurulmuşum Sana' oldu.

2010 yılında Engin Gürkey ile birlikte TRT Müzik kanalında Müziğin Binbir Dili adlı müzik programını sundu.

126938686-719645588934262-2244010467383417337-n.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1965 doğumlu olan şarkıcı Asya, 2021 yılı itibarıyla 56 yaşındadır.

1995-2020 yılları arasında iş insanı Şevki Kaygusuz ile evli kaldı. 1996 yılında dünyaya gelene kızına 'Aslı' adını verdi.

Şarkıcı Asya 1.60 metre boyunda, 63 kilo ve balık burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @asyaofficialcom, Twitter'da @asyaofficialcom kullanıcı adıyla yer almaktadır.

ŞARKICI ASYA ALBÜMLERİ

1994 - Asya
1996 - Asya
1999 - Masum
2002 - Dönmem Yolumdan
2007 - Aşktır Beni Güzel Yapan
2008 - Tesadüfen
2014 - Aşk İz Bırakır
2020 - Unutup Gitti

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN