'Savunma' Feyzioğlu'na geçit vermedi: Sayenizde oldu, gölge etmeyin!

TBB Başkanı Feyzioğlu, polis tarafından Ankara'ya girişleri engellenen baro başkanlarının bulunduğu bölgeye gitmeye çalıştı. Ancak baro başkanları sırtlarını dönerek Feyzioğlu'nun bölgeye girmesine izin vermedi. Bu sırada Feyzioğlu, başkanlara 'geçmiş olsun' diye seslendi, baro başkanları 'Sayenizde oldu, gölge etmeyin' diyerek Feyzioğlu'na tepki gösterdi.

Baroların yapısını değiştirecek kanun değişikliğine karşı başlattıkları 'Savunma Yürüyüşü'nün ardından Ankara'ya alınmaya baro başkanlarının bekleyişi 2'nci gününde de sürüyor.

"BAŞKAN GELEMEDİ, O YÜZDEN ONU YOLLADI"

Polis barikatları arasında bekleyen baro başkanlarının yanına gitmek isteyen Bilecik Barosu Başkanvekili Hasan Şahin, sabah gözaltına alındı. Baro başkanları "Başkan gelemedi, o yüzden onu yolladı. Niye almıyorsunuz" diye tepki gösterdi ancak yere düşürülen Şahin polisler tarafından gözaltı aracına götürüldü.

Dün baro başkanlarının polis tarafından sert müdahale gördüğü sırada Anıtkabir'e giderek fotoğraf paylaşan ve büyük tepki çeken Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu da bugün baro başkanlarının bulunduğu bölgeye gitmeye çalıştı.

FEYZİOĞLU'NA TEPKİ: SAYENİZDE OLDU!

Ancak baro başkanları sırtlarını dönerek Feyzioğlu'nun bölgeye girmesine izin vermedi. Bu sırada Feyzioğlu, başkanlara 'geçmiş olsun' diye seslendi, baro başkanları 'Sayenizde oldu, gölge etmeyin' diyerek Feyzioğlu'na tepki gösterdi.

FEYZİOĞLU NE DEMİŞTİ?

Dün Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, baroların yapısı ile ilgili değişikliğin gündeme geldiği günden beri Meclis'te mesai harcadığını, bu kapsamda milletvekilleri, grup başkanvekilleriyle görüştüğünü aktararak "Asıl yapmamız gereken kanunun içeriğini konuşmak olmalıdır. Onu da görüşeceğimiz yer Meclis'tir. Geçen hafta biz burdaydık, çalıştık bu konuyu. Meclis'i ikna etmek için görüştük" demişti.

Baroların yapısına ilişkin değişikliği içeren kanun teklifinin kendilerine ulaştığında görüşlerinin daha somutlaşacağını belirten Feyzioğlu, şöyle devam etmişti:

"Bizim, barolarla 1 Haziran'daki mutabakatımız da bu yöndeydi. Ancak bir kısım baromuz, önceden yürüyüş yapmak istedi, saygı duyuyoruz. Biz yapmıyoruz, yürüyüş yapan yapmayana saygı duysun, yürüyüş yapmayan da yapana saygı duysun. Ülkenin ihtiyacı olan da bu değil mi? Hepimiz birlikte silahsız, şiddetsiz, saldırısız yürüyüş hakkına saygı duyalım."

"HAYIR, YÜRÜYÜŞE KATILMAYACAĞIM"

Feyzioğlu, yürüyüşe katılıp katılmayacağına ilişkin gazetecilerin sorusuna şu cevabı vermişti: Hayır yürüyüşe katılmayacağım çünkü benim ve Türkiye Barolar Birliği'nin seçtiği yöntem yürümek değil. Ancak bu, yürümenin temel bir hak olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Biz yürüyüş değil, Meclis’teki çalışmanın etkili olacağını düşünüyoruz. Çünkü buradaki kapılar bize kapalı değil, görüşebiliyoruz."

DEMİRTAŞ'TAN 'SAVUNMA'YA DESTEK

Bu arada HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da baro başkanlarının başlattığı 'Savunma Yürüyüşü'ne destek verdi.

Twitter'dan paylaşım yapan Demirtaş "Ankara'ya yürüyen baro başkanlarının polis zoruyla engellenmesini kınıyorum. Bir avukat olarak yanlarındayım" ifadelerini kullandı.