'Sazan sarmalı' yöntemiyle onlarca kişiyi dolandırdılar

'Sazan sarmalı' yöntemiyle onlarca kişiyi dolandırdılar

Sosyal medya üzerinden 'sazan sarmalı' diye tabir edilen yöntemle 51 kişiyi dolandıran şüpheliler Mersin ve Adana'da yakalandı. 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Erdemli ilçesinde meydana gelen bir dolandırıcılık vakasından yola çıkarak internet üzerinden vatandaşları aldatarak para kazanan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

'SAZAN SARMALI' İLE DOLANDIRDILAR

Yapılan araştırmalarda, şüpheli şahıs ya da şahısların sosyal medya üzerinden 'sazan sarmalı' diye tabir edilen yöntemi kullanarak, yabancı uyruklu şahıslar adına açtırdıkları telefon hattından oto yedek parça siparişi aldıkları, ancak alıcı tarafından paranın verilen hesaba aktarılması üzerine 3. şahıslarda mağdur edilerek yedek parça siparişinin iptal edilerek, vatandaşların dolandırıldığı belirlendi.

YAKALANAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Ekipler, bu yöntemi kullanarak 51 vatandaşı dolandırdığı tespit edilen 3 kişi, Mersin ve Adana illerinde gözaltına aldı. Şahısların ikamet ve üstlerinde yapılan aramada, 4 cep telefonu, 4 sim kart, 2 hafıza kartı ve 10 adet banka kartı ele geçirildi.

Jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN