116 bin İstanbullu metro ve tramvaylarda Atatürk'ü andı

Bugün 116 bin İstanbullu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü sebebiyle İstanbul’un metro ve tramvaylarında saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıl dönümünde İstanbul’un metro ve tramvaylarında anıldı. Geçen yıl 85 bin kişinin saygı duruşunda bulunduğu alanlarda, bu yıl 100 binden fazla İstanbullu bir arada kurucu lideri andı.

116 BİN KİŞİDEN İSTİKLAL MARŞI

Saat 09.05’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul’un işletmesini yaptığı 18 hatta bulunan 216 istasyonda tüm trenlerin peronda duracağı şekilde planlama yapıldı. İstasyon ve araçlarda yapılan anons ile birlikte o sırada metro ve tramvaylarda bulunan toplam 116 bin 746 kişinin katılımıyla 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi, ardından İstiklal Marşı okundu.

1-011.jpg

ATATÜRK'E NOTLAR KOZYATAĞI'NDA

2023 yılı başında hizmete açılan M8 Bostancı-Dudullu/Parseller Metro Hattı pek çok kalıcı esere ev sahipliği yapıyor. Hattın Kozyatağı istasyonunda bulunan Atatürk’ün tren içinde tasvir edildiği, sanatçı Murat Daşkın’ın “Cumhuriyetin Gözleri” isimli üç boyutlu çalışması, yolcuların sık sık fotoğraf çektirdiği ve görmek için istasyona geldiği eserlerden biri.

Metro İstanbul, yolcularının özel ilgi gösterdiği bu eserin çevresini 10 Kasım için özel bir anma alanına dönüştürdü. Atatürk çiçekleri ile süslenen alanda yolcuların Atatürk’e notlar yazabileceği kalp şeklinde bir pano oluşturuldu.

Kozyatağı istasyonunda oluşturulan özel anma alanında saat 09.05’te Metro İstanbul üst yönetimi ve çalışanlarının katılımı ile saygı duruşu ve çelenk bırakma töreni gerçekleştirildi. Törene katılım gösteren yolcular, oluşturulan panoya da yoğun ilgi gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN