1915 Çanakkale Köprüsü'ne yerleştirilecek top mermisi figürleri şehre ulaştı

1915 Çanakkale Köprüsü'ne yerleştirilecek top mermisi figürleri şehre ulaştı

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kulelerinde yer alacak, her biri 75 ton ağırlığındaki 4 top mermisi figürünün şantiye alanına sevkiyatı tamamlandı. Projenin kalıcı çelik imalatlarını bitiren Çimtaş, kule üstü top mermisi figürlerinin yapımı ve şantiyeye sevkini de üstlendi.

Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın sırtında taşıdığı top mermisini sembolize eden, 4 kulenin tepelerine monte edilecek, her biri 75 ton ağırlığında ve 20,5 metre yüksekliğindeki anıtsal yapıların imalatına 2021 yılı Ekim ayında başlandı.

İmalatı Çimtaş Çelik'te tamamlanan bu yapılar, dün Bursa Gemlik Limanı'ndan 92 metre boyundaki "GMK-1" isimli gemiyle Çanakkale'ye sevk edildi.

1915 Çanakkale Köprüsü kulelerinin üzerinde yer alacak top mermisi figürlerini taşıyan gemi, sabah Marmara Denizi yönünden Çanakkale Boğazı'na girdi.

Köprünün altından geçen gemi daha sonra Gelibolu'nun Sütlüce mevkisinde bulunan şantiye alanına getirildi. Top mermisi figürlerinin Asya ve Avrupa yakalarındaki kulelere montajının planlama dahilinde ilerleyen günlerde yapılacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN