25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin jürileri belli oldu

25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin jürileri belli oldu

Bu yıl çeyrek asrı geride bırakacak olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin jüri üyeleri belirlendi. Dünya sinema ve belgesel sektöründe birçok ödül sahibi olan usta isimler tarafından oluşan jüri üyeleri 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde finale kalan belgeselleri seçerek dereceye giren isimleri belirleyecek.

Safranbolu Belediyesi ve paydaşları ile birlikte 25 yıldır aralıksız düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali için geri sayım başladı. 109 ülke ve bin 448 başvuru arasında, ön jürinin belirlemeleri ile finale kalan 26 belgesel, 29 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında festivalin usta isimleri tarafından seçilerek ödüllerin sahibi olacak.

Uluslararası Uzun Metraj Belgesel Film, Uluslararası Kısa Metraj Belgesel Film, Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Belgesel Film ve Safranbolu Temalı Belgesel Film Yapım Destek yarışmaları olmak üzere dört farklı kategoride Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve yarışma danışmanlıklarını Akademisyen & Yönetmen Dr. Musa Ak ve Akademisyen & Yönetmen Serdar Sabuncu’nun yaptığı festivalin jüri üyeleri şu isimlerden oluştu;

Uluslararası Uzun Metraj Belgesel Film Yarışması

Jüri Başkanı

Yönetmen ve Senarist Yeşim Ustaoğlu

Jüri Üyeleri

Doğan Sarıgüzel – Görüntü Yönetmeni

Görkem Yeltan – Yazar & Oyuncu & Yönetmen

Prof. Dr. Emine Uçar İlbuğa – Akademisyen

Oğuz Atabaş – Kurgucu

Uluslararası Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması

Jüri Başkanı

Ceylan Özgün Özçelik – Yönetmen

Jüri Üyeleri

Prof. Dr. Serdar Öztürk – Akademisyen

Emre Köktaş – Görüntü Yönetmeni

Safranbolu Temalı Belgesel Film Yapım Destek Yarışması

Jüri Başkanı

Rena Lusin Bitmez – Yönetmen

Jüri Üyeleri

Seyid Çolak – Yönetmen

Bora Davutoğlu – Altın Koza Film Festivali Kısa Film Yarışması Koordinatörü

Mehmet Kütükçüoğlu – Tarihçi & Yazar

Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Belgesel Film Yarışması

Jüri Başkanı

Savaş Güvezne – Yönetmen

Jüri Üyeleri

İsmet Yazıcı – Yönetmen

Prof. Dr. Cenk Demirkıran – Akademisyen

Öte yandan festival içerisinde sergi, söyleşi ve konserler de yer alacak. Çeyrek asırdır festivalde asılan afişlerden oluşturulan sergi 29 Mayıs Çarşamba saat 12.00’da Safranbolu Belediyesi aslanlar sosyal tesislerinde katılımcılarla buluşacak ve aynı gün saatler 20.30’u gösterdiğinde Dj Emre Duygu canlı performansı ile Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nı dolduran vatandaşlara unutulmaz anlar yaşatacak. 1 Haziran Cumartesi saat 13.30’da sinema yazarı ve eleştirmen Atilla Dorsay, yakın zaman içerisinde kaybettiğimiz Bay Sinema Türker İnanoğlu ve Türk Sineması üzerine söyleşini Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde yapacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN