Ankara Büyükşehir'in Yeşilin Başkent'i kampanyasına yoğun ilgi

Ankara Büyükşehir'in Yeşilin Başkent'i kampanyasına yoğun ilgi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kentteki yeşil alan sayısını artırmak ve hatıra ormanları oluşturmak için başlattığı 'Yeşilin Başkenti' kampanyası yoğun ilgi görüyor. Devam eden kampanya için satın alınan yaşam paketi tutarı 1 milyon TL’yi geçti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kentteki yeşil alan sayısını artırmak ve hatıra ormanları oluşturmak için başlattığı ‘‘Yeşilin Başkenti’’ kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
18 Mart 2021 tarihinde başlayan kampanyada 5 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla toplam sipariş sayısı 7 bin 150 olurken, satın alınan ağaç sayısı 18 bin 60’a ulaştı. Satın alınan yaşam paketi tutarı ise 1 milyon TL’yi geçti.
 
ANKARA’DA CUMHURİYETİN FİDANLARI YETİŞECEK

Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın öncelikli olarak belirlenmiş 5 noktasında Türkiye tarihine önemli katkılarda bulunan isimler anısına 50 binden fazla ağaç dikimi hedefliyor.

Akasya, At Kestanesi, Huş Ağacı, Karaçam, Ladin, Meşe, Sedir ve Selvi olmak üzere 8 farklı tipte ve 100-200 cm aralığında satışa sunulan fidanlar şu noktalara ANFA Genel Müdürlüğü koordinasyonunda dikilecek:

-Feriha Sanerk anısına-Yakacık Kırandağı (7 bin ağaç kapasiteli)
-Halil İnalcık anısına- İncek TOKİ Altı (10 bin ağaç kapasiteli)
-Nusret Suman anısına-Tahar Tepesi (11 bin ağaç kapasiteli)
-Özlem Türeci anısına-Beysukent Ceren Damar Parkı (5 bin ağaç kapasiteli)
-Sabiha Gökçen anısına- Çankaya Dikmen 4. Etap (20 bin ağaç kapasiteli) olmak üzere 5 noktaya dikilecek.
 
DAHA ÇOK FİDAN DAHA YEŞİL BİR BAŞKENT

Ankara’da gelecek nesillere daha yeşil ve nefes alan bir kent bırakacak kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlar, “yesilinbaskenti.com” adresi üzerinden kredi kartıyla kendi ismine ya da hediye etmek istediği kişi adına fidan siparişi verebiliyor.

Kampanya sonuçları internet adresi üzerinden anlık olarak paylaşılırken, 5 Mayıs 2021 itibarıyla satın alınan ağaç sayısı 18 bin 60’a, sipariş sayısı 7 bin 150’ye, satın alınan yaşam paketi tutarı ise 1 milyon 123 bin 900 TL’ye ulaştı.

Kampanyaya destek vererek Başkent’i yeşil bir kent yapmak isteyen vatandaşların satın aldığı ağaçların dikimi yapıldıktan sonra konum bilgileri de ayrıca kendilerine iletilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN