Ankara'da sel faciası: 1 kişi hayatını kaybetti

Ankara'da öğle saatlerinde etkili olan fırtınanın ardından başlayan sağanak yağış, sele neden oldu. Altındağ'da dere taşması sonucu sel sularına kapılan Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit hayatını kaybetti.

Ankara’da öğle saatlerinde başlayan yağmur, faciayı da beraberinde getirdi. Altındağ'da yoğun yağış nedeniyle dere taştı. Sel sularına kapılan otomobildeki 27 yaşındaki Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit hayatını kaybetti.

sel.jpg

ERDOĞAN'DAN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkentte sel sularına kapılarak hayatını kaybeden CHP Mamak İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit için taziye mesajı yayımladı. Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Ankara’da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden CHP Mamak İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit’e Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve tüm CHP camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

lky.jpg

KILIÇDAROĞLU: İLKAY YİĞİT’İN ACISINI YAŞIYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki sağanak yağış ve fırtına felaketinde yaşamını yitiren CHP Mamak Gençlik Kolları Bakan Yardımcısı İlkay Yiğit için taziye mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya paylaşımı şöyle:

“Ankara’da yaşanan felakette sel sularına kapılarak yaşamını yitiren Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcımız İlkay Yiğit’in acısını yaşıyoruz. Yol arkadaşımız İlkay Yiğit’e Allah’tan rahmet, ailesine, partimize ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Başımız sağ olsun!”

"ANKARA'DA SON YILLARDA GÖRÜLMEMİŞ SEL FELAKETİ YAŞANDI"

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Bugün Ankara'da tüm ilçelerde aynı anda ve son yıllarda görülmemiş büyüklükte sel felaketi yaşandı. ABB'ye 985 su baskını, 188 mahsur kalma, 106 hasar, 148 ağaç devrilmesi, 125 çatı uçması ve 130 araç zararı olmak üzere toplam 1684 ihbar ulaştı… Büyükşehir Belediyesi 1277 araç 3138 personel ile teyakkuz halinde saha çalışmalarına devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bugün yaşanan fırtına ve baskınının ardından, oluşan maddi hasar ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Belediyenin açıklaması şöyle:

“Bugün Ankara'da tüm ilçelerde aynı anda ve son yıllarda görülmemiş büyüklükte sel felaketi yaşandı. ABB'ye 985 su baskını, 188 mahsur kalma, 106 hasar, 148 ağaç devrilmesi, 125 çatı uçması ve 130 araç zararı olmak üzere toplam 1684 ihbar ulaştı. Merkez dışında, Polatlı ve Haymana'da bugün toplam 13 köyde zarara neden olan yağışların yarın da gün boyu sürmesi beklenmektedir. Büyükşehir Belediyesi 1277 araç 3138 personel ile teyakkuz halinde saha çalışmalarına devam etmektedir.”

ÇATILAR UÇTU, AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Ankara'da yoğun yağış sele neden olurken metrekareye düşen 20 kilogram yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Birçok noktada uçan çatılar araçların üzerine düşerken öte yandan ağaçlar da devrildi. Caddeler göle döndü.

4797256-001.jpg

Başta Çankaya ilçesi olmak üzere Mamak, Keçiören, Yenimahalle, Pursaklar, Altındağ, Sincan ve Etimesgut’taki yollarda mahsur kalan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Şehrin en yoğun noktalarında olan Sıhhiye Köprüsü’nde oluşan metrelerce su birikintisi araç geçişini imkansız hale getirdi. Göle dönen caddelerde mahsur kalan vatandaşlar ise korku dolu anlar yaşadı. Çatılarda ve otomobillerde meydana tahribatlar maddi hasara sebep oldu.

4796964.jpg

MAHSUR KALAN 3 ÇOCUK KURTARILDI

Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Ankara'da şiddetli yağmur ve rüzar nedeniyle saat 16.00 itibarıyla ağaç devrilmesi, çatı uçması, toprak kayması, su baskını, mazgal tıkanması gibi 112 üzerinden itfaiyeye 1378, AFAD'a 159 ihbar ulaştığını açıkladı. Çataklı, "Mahsur kalan 3 çocuk kurtarıldı. 1 sele kapılma ihbarı bulunmakta olup, AFAD ve JAK ekipleri yönlendirildi" dedi.

4797291.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN