Ankara Çubuk’ta besicilik yapan Batuhan Koyuncu, kurbanlık büyükbaş hayvanlarına saz çalarak türkü söylüyor.
Tahtayazı Mahallesi’ndeki çiftliğinde 220 küçükbaşa bakan Koyuncu, kurbanlık büyükbaş hayvanlarına saz çalıp türkü söylemesinin hayvanlarda yağ oranını düşürdüğünü belirtiyor.

“HAYVANLARIMIN ÇOĞU BENİ DİKKATLE DİNLİYOR”
Çocuk yaşlarından beri bağlama çaldığını söyleyen Koyuncu, "Küçüklüğümden beri Neşet Ertaş hayranıyım. Bir gün saz çalarken, hayvanlarıma da saz çalayım bakalım nasıl olacak diye merak ettim. Ahıra girdim birkaç parça çaldım. Bazı hayvanlarımın beni dinlediğine şahit oldum. Burada yaklaşık 200-220 tane kurbanlık hayvanımız var. Türkü söylediğimde hayvanlarımın çoğu beni dikkatle dinliyor, diğerleri de pek umursamıyor. Herhalde diğerleri benim çaldığım havaları beğenmiyor" dedi.

SAZ ÇALDIĞINDA HAYVANLARIN YAĞLARI ERİYOR
Saz çalarak türkü söylemesinin hayvanların yağ oranını düşürdüğünü ve müşterilerden olumlu dönüşler aldığını aktaran Koyuncu, şunları söyledi:

"Müşterilerimiz kurbanlıklarında yağ olmamasını istiyor. Ben saz çaldığım zaman bütün hayvanlarımın yağları komple eriyor. Bazı müşterilerimiz saz çalmama gülerken, bazıları ise ’İyi yapıyorsun, bu yoldan devam et’ diyor. Aynı zamanda hayvanlarımızı ahırda serbest bırakıyoruz. Bu da hayvanlarımızın yağ oranını büyük derecede düşürüyor. Hayvan bağlı olsa bir sene boyunca olduğu yerde yatıyor. Bu da hayvana genellikle yağ yaptırıyor. Bütün müşterilerimizi çiftliğimize bekliyoruz. Şimdiden bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramı mübarek olsun. Allah kestiğimiz bütün kurbanlıkları kabul etsin"
