Antakya'nın yüzde 80'i boş arazi olacak

Antakya'nın yüzde 80'i boş arazi olacak

6 Şubat felaketinde ağır yıkım yaşayan Hatay'ın en çok hasar gören ilçesi Antakya'da enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Bütün enkaz kaldırıldığında ise ilçenin yüzde 80'i bomboş bir arazi olacak. Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman yaşanan felaketle ilgili "100 binadan 80 tanesi Antakya merkezi, söylüyorum ağır hasarlı, yıkık ve enkaz halinde" ifadelerini kaydetti. Yayman, Hatay'da yeni yapılacak konut sayısı hakkında da "Antakya’da 120 bin konut, Hatay’da 210 bin" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 56 gün geçti. 50 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği felakette şehirler de moloz yığınına döndü. Neredeyse yok olan şehirlerin başında da Hatay geldi. Afetten en çok zarar gören yer ise Hatay'ın Antakya ilçesi geldi.

Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları sürmeye ederken ortaya çıkan tablonun korkutucu boyutu bir kez daha kendisini gösterdi. CNN'de yer alan habere göre, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman bölgeye dair verdiği bilgilerde, ilçede yıkımın çok büyük olduğunu ve bütün enkaz kaldırıldığında yüzde 80'nin bomboş bir arazi olacağını belirtti.

ANTAKYA'YA 120 BİN YENİ KONUT

Sağlam bina neredeyse yok diyen Yayman, "Deprem 11 ilde oldu ama en büyük yıkımı Antakya’da yaptı. Burada evler vardı, burada hayatlar vardı, burada yeni dünya ağaçları çiçeğe durdu. Bakın portakallar da çiçek mevsimi. 100 binadan 80 tanesi Antakya merkezi, söylüyorum ağır hasarlı, yıkık ve enkaz halinde. Bu tabi depremde ne kadar büyük bir hasarın olduğunu ortaya koyuyor. Bak bu duvarda ne yazıyor? ‘Bütün acılar bitene kadar buradayız. Şehrimizi ayağa kaldıracağız. Burayı terk etmeyeceğiz’ diyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay’da yapılacak yeni konutların sayısını da paylaştı:

Antakya’da 120 bin konut, Hatay’da 210 bin, İskenderun’da 22 bin, Kırıkhan’da 20 bin, Samandağ’da 20 bin, Hassa’da 5 bin, Defne’de 35 bin ve toplamda 205 bin. Bunu Hatay’ın geneli için söylüyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN