Ardahan’da seçimin yenilenmesi kararı: CHP, İl Seçim Kurulu'na itiraz edecek

Ardahan’da seçimin yenilenmesi kararı: CHP, İl Seçim Kurulu'na itiraz edecek

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Ardahan'da CHP adayı Faruk Demir 5 bin 49 oy alırken, AK Parti adayı Yunus Baydar ise 4 bin 875 oy almıştı. 174 oy farkla seçimi kazanan CHP'li Faruk Demir'e karşı AK Parti, sandıkların yeniden sayımı ve seçimin iptali için itirazda bulunmasının ardından Merkez İlçe Seçim Kurulu, AK Parti'nin sunduğu delilleri değerlendirerek oy çokluğuyla seçimlerin yenilenmesine karar verdi. CHP'nin ise İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunacağı öğrenildi.

31 Mart'ta yapılan mahalli seçimlerde Ardahan merkezde CHP adayı Faruk Demir 5 bin 49 oy, AK Parti adayı Yunus Baydar ise 4 bin 875 oy almıştı. 174 oy farkla seçimi kazanan CHP'li Faruk Demir'e karşı AK Parti, sandıkların yeniden sayımı ve seçimin iptali için itirazda bulunmuştu.

Merkez İlçe Seçim Kurulu, AK Parti'nin sunduğu delilleri değerlendirerek oy çokluğuyla seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

AK Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar, "Anayasal haklarımızı kullandık. Seçim günü ve sonrasında oy sayımında tespit ettiğimiz usulsüzlükleri İlçe Seçim Kurulu'na iletmiştik. Bir sandıktaki manipülasyon bile seçim sonucunu değiştirmeye yetiyor. Seçimi Van ile mukayese etmeye çalışıyorlar, buradaki olayların Van'daki olaylarla ilgisi yok. İl Seçim Kurulu'nun da sunduğumuz kanıtlara dayanarak İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği karara devam edeceğine inanıyoruz." dedi.

CHP'nin ise İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunacağı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN