Askıda ekmek uygulamasından sonra bir ilk! Öğrencilerin büyük derdi hafifleyecek: O uygulamaya yardım yağdı

Askıda ekmek uygulamasından sonra bir ilk! Öğrencilerin büyük derdi hafifleyecek: O uygulamaya yardım yağdı

Ekonomik krizin en çok etkilediği kesim olan öğrenciler için esnaf harekete geçti. Önce depremzede öğrenciler için işe koyulan esnaf, talebin yoğunlaşmasıyla birlikte o uygulamaya tüm öğrencileri dahil etti. İşte, esnafın öğrencilerin yüzünü güldüren o uygulaması...

Kayseri'de kırtasiye dükkanı işleten Harun Reşit Birinci, önce depremzede öğrencilerin maddi yükünü hafifletmek için 'Askıda fotokopi' uygulamasını başlattı. Uygulamaya talep diğer öğrencilerden de çok olunca Birinci, tüm öğrencileri uygulamaya dahil etme kararı aldı.

Uygulamanın deprem felaketinden sonra ortaya çıktığını belirten Birinci, "Depremden sonra Maraş'a yakın olduğumuz için gidip, yerinde görmek istedik. Ne yapabiliriz, yerinde görmek istedik. Buraya çok yakın bir bölge olduğu için öğrenciler, Kayseri'yi tercih etti. Deprem bölgesinden Kayseri'ye çok öğrenci geldi. Fotokopi için de öğrenciler bize gelmeye başladı. Bir kısmını kendimiz destekledik. Ardından 'Bunlara daha fazla ne yapabiliriz?' diye düşündük. Askıda yemek, askıda ekmek gibi fotokopi de öğrencinin bir ihtiyacı. 'Kayseri halkı, yardımseverdir; öğrencimizin yanında olur' dedik. Çok iyi de tepki aldık. Yardımlar oldu" dedi.

s-h-1-2.jpg

HERKES İHTİYACI KADAR ALIYOR

Uygulamayı zamanla genişlettiklerine değinen Birinci, "İlk başta depremzede öğrencilerimize 'askıda fotokopi' ile hizmet verdik. Çok olumlu tepkiler aldık. Ardından da bunu Kayseri geneline yaydık. Kayseri'deki bütün öğrencilerimiz faydalandı. Belli bir limit dahilinde, ihtiyacı olanlar faydalandı. Sağ olsunlar öğrencilerimiz de bunu süistimal etmedi. İhtiyacı kadar olanı aldılar. Müşterimiz geldiği zaman, yazıyı gördüğünde bize soruyorlar, süreci anlatıyoruz. Onlar da iyi tepkiler veriyor. Her soran da askıya bir rakam yazdırıyor. Bize de teşekkür ediyor. Askıda fotokopi için Kayseri halkından daha çok destek bekliyoruz" sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN