Atatürk'ün Kocatepe'den bakışı kara işlendi

Atatürk'ün Kocatepe'den bakışı kara işlendi

Heykeltıraşlar, Türkiye'nin en büyük göllerinden biri olan ve yüzeyi kışın tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü'nde Atatürk'ün Kocatepe'den dürbünlü bakışını kara işliyor.

Ardahan, Çıldır'da 12 Şubat günü 7'ncisi düzenlenecek olan 'Çıldır Gölü Altın At Kristal Göl Festivali' kapsamında, Atatürk'ün dev heykeli için 80 kamyon kar toplandı.

Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim görevlisi Uğur Özen'in öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmaya; Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden Suat Korkmaz, heykel sanatçısı Ahmet İşçioğlu, Mesut Demir ve Kars Kafkas Üniversitesi Resim Bölümü öğrencilerinden Tugay Kınsun ile Gürkan Gedik katıldı.

Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler heykeltıraşların çalışmasını ilgiyle izledi.

Öğretim görevlisi Uğur Özen 'Bakış' adını verdikleri, Atatürk'ün Kocatepe'den dürbünle bakışını 5 Şubat'tan beri kara işlediklerini ifade etti. Özen, çalışmanın cuma günü tamamlanıp, açılacağını söyledi.

ataturk-2.jpg

İlk kardan heykel çalışmalarını 2013 yılında Çıldır Gölü'ne ait sarı sazan balığını yaparak başladıklarını aktaran Özen, şu şekilde konuştu:

"Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereye kadar düştüğü bölgede gün boyu çalışarak yaptığımız Atatürk'ün kardan heykeli muhteşem olacak. Çıldır Belediyesi'nin festival alanındaki sosyal tesisler önünde yaptığımız heykel görenlerin daha şimdiden ilgisini çekiyor. 'Bakı'ş adını verdiğimiz çalışmada, Atatürk'ün Kocatepe'den o hafızalardan silinmeyen dürbünlü bakışını kara resmediyoruz.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN