Samsun'da Atatürk Anıtı önünde nöbet

Samsun'da Atatürk Anıtı önünde nöbet

Samsun Atatürk Parkı'ndaki Onur Anıtı'na urgan asan iki kişi gözaltına alınmıştı. Olayın ardından vatandaşlar, anıt önünde nöbete başladı.

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Kale Mahallesi’ndeki Atatürk Parkı'ndaki, Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel'in projesi olarak 15 Ocak 1932 tarihinde resmi açılışı yapılan ve Cumhuriyet tarihinin on üçüncü anıtı olan, Onur Anıtı'nı iki kişi halat bağlayıp çekmeye çalışmıştı. Anıta urgan asılarak saldırı düzenlenmesine tepki amacıyla vatandaşlar, anıt önünde nöbete başladı.

İlkadım ve Atakum belediyeleri de çadır kurarak, buradaki vatandaşlara çay ve Regaip Kandili dolayısıyla kandil simidi ikramında bulunuyor. Meşale yakan vatandaşlar, zaman zaman İstiklal Marşı, İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı'nı okuyor. Emniyet güçlerinin önlem aldığı bölgede vatandaşların sabaha kadar nöbet tutmaya devam edeceklerini belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN