Atatürk'ün Burhaniye'ye gelişinin 89. yıl dönümü törenle kutladı

Atatürk'ün Burhaniye'ye gelişinin 89. yıl dönümü törenle kutladı

13 Nisan 1934 yılında çıktığı Ege gezisi sırasında Kuvayı Milliye ruhunun ateşinin yandığı Burhaniye’ye gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ilçeye gelişinin 89 yıl dönümü törenle kutlandı.

Kutlamalar eski ilçe halk kütüphanesi önünden Hasan Akın Anadolu Lisesi bandosu ve Tören Komutanı Bülent Karaoğuz tarafından düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Belediye Başkan Vekili Murat Turhan, Garnizon Komutan Vekili P. Kurmay Albay İsmail İbiş ve ilçe protokol üyeleriyle birlikte öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Omuzlarda dev Atatürk Bayrağının taşındığı korteje katılan Burhaniyeliler, Bando takımı eşliğinde ellerinde bayraklarla Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda son buldu. Sunuculuğunu Öğretmen Cengiz Könen’in yaptığı törende, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan program, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Garnizon Komutan Vekili P. Kurmay Albay İsmail İbiş ve Burhaniye Belediye Başkan Vekili Murat Turhan tarafından Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına koyulan çelenkler ile devam etti. Öğretmen Gülcan Caferoğlu’nun günün anlam ve önemine dair konuşmasının ardından, şiirlerle günün önemi vurgulandı. Tören halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN