Atatürk'ün fotoğrafını yakan 4 öğrenciye tutuklama: Bir gencin daha olaya karıştığı tespit edildi

Kayseri Valiliğinden yapılan açıklamada Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yakan 3 lise öğrencisinin jandarma ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi. Ardından olaya E.K. isimli öğrencinin de karıştığı tespit edilerek o da gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan 4 lise öğrencisi tutuklandı.

Kayseri'nin İncesu ilçesinde lise öğrencileri A.K., A.N. ve H.E. Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yaktığı anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Görüntülerde, Atatürk’ün fotoğrafını yakan öğrencinin ‘’sevaptır kardeşim sevap’’ dediği ve daha sonra bir yerde paylaşma diye uyarıda bulunduğu anlar yer aldı.

Video görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından 3 öğrenci jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

VALİLİK: ADLİ VE İDARİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Konuyla ilgili Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Kayseri’de, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yakılması olayına ilişkin sosyal medya platformlarında bir videonun dolaşıma girdiği tespit edilmiştir. Bahse konu olaya karışan kişiler tespit edilerek gözaltına alınmış olup, adli ve idari süreç başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

TUTUKLANDILAR

Üç öğrencinin gözaltına alınmasının ardından olaya E.K. isimli öğrencinin de karıştığı tespit edildi. Jandarma E.K.’yi de gözaltına aldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 12’nci sınıf öğrencileri A.K., A.N., H.E. ve E.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN