Aydın’dan Japonya’ya uzanan lezzet rüzgarı! Kadın-erkek herkes seferber oluyor: Bütün ekip siparişlere koşuyor

Aydın’dan Japonya’ya uzanan lezzet rüzgarı! Kadın-erkek herkes seferber oluyor: Bütün ekip siparişlere koşuyor

Aydın’dan Japonya’ya uzanan lezzet rüzgarı dikkat çekiyor. Bu üretim için kadın-erkek herkes seferber oluyor, bütün ekip siparişlere koşuyor. İşte Japonların müptelası olduğu o lezzet ve üretim detayları…

Aydın’ın Nazilli ilçesinde üretilen ve coğrafi işaret alan kestane, hem kebabı hem de şekeriyle tüm dünyada büyük bir ilgi görüyor. Özellikle Japonya, Aydın kestanesine olan düşkünlüğünü yıllardır sürdürüyor. Kestane şekerinin üretildiği Nazilli’nin Aksu Mahallesi, yıllık 400-500 ton kestane şekerini Japonya başta olmak üzere pek çok ülkeye ihraç ediyor. Bu geleneksel lezzet, sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da sofralarda yerini alıyor.

JAPONLARIN TEK TERCİHİ

Nazilli’de üretilen kestane şekeri, Japonların 15 yıldır birinci tercihi oldu. Ersan Çetin, işletmesinde üretilen kestane şekerinin sırrının tamamen doğal olmasında olduğunu vurguluyor. Glikoz ve katkı maddesi kullanmadan, pancardan elde edilen şekerle üretilen bu lezzet, Japon pazarında büyük beğeni topluyor. Çetin, “Japonlara kestane şekeri beğendirmek çok zor ama biz, en doğalını üretiyoruz, bu yüzden bizi tercih ediyorlar” diyor.

aydin-kestanesi-1.jpg

COĞRAFİ İŞARETLE DEĞERİ KATLANDI

Aydın Kestanesinin coğrafi işaret alması, bu benzersiz lezzetin değerini bir kat daha artırdı. Şekerci Kestanesi olarak bilinen kestaneler, Nazilli’nin yüksek rakımlı Aksu ve Işıklar Mahalleleri’nde yetişiyor. Bu kestaneler, hem kebabında hem de şekeriyle ün kazandı. Şirket, yıllık ortalama 400-500 ton kestane işliyor ve bu ürünlerin büyük kısmını Japonya’ya ihraç ediyor. Aydın Kestanesinin üretiminde kullanılan yöntem, doğal ve elde üretim olması nedeniyle büyük takdir topluyor.

aydin-kestanesi-2.jpg

EL EMEĞİ GÖZ NURU

Nazilli’de üretilen kestane şekeri, tamamen doğal bir şekilde elde ediliyor. Kestaneler önce kuyularda bekletiliyor, ardından kabukları elden ayrılıp haşlanıyor. İşletmeye gelen kestaneler, sıcak suda haşlandıktan sonra tek tek elden işleniyor ve şuruplanıp dinlendirildikten sonra ambalajlanarak satışa sunuluyor. Çetin, üretimde çalışanların çoğunun kadın olduğunu ve bu işin istihdama büyük katkı sağladığını belirtiyor.

aydin-kestanesi-3.jpg

Ersan Çetin’in işletmesi, sadece Japonya'ya yılda 4-5 konteyner kestane şekeri ihraç ediyor. Ayrıca, iç pazarda İzmir, Bursa, Samsun, Antalya, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde de ürünler satılıyor. Çetin, üretimlerinin tamamen doğal ve elde yapılması nedeniyle bu sektördeki rakiplerinden ayrıldıklarını ve en kaliteli kestane şekerini ürettiklerini ifade ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN