Aydın’ın Efeler ilçesinde bahar güneşi beklenirken, yüksek kesimlerden gelen kar haberi şaşkınlık yarattı. Kent merkezinde bahar havası hissedilirken, şehrin önemli noktalarından biri olan Paşa Yaylası, Mart ayında yağan karla birlikte tamamen beyaza büründü.
PAŞA YAYLASI MART AYINDA BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLANDI
Efeler ilçesinin zirvesinde yer alan Paşa Yaylası, Mart ayının son günlerinde etkili olan soğuk hava dalgasıyla kış mevsimine geri döndü. Kar yağışının ardından yayladaki dev çam ağaçları karla kaplanırken, ortaya çıkan sisli manzara kartpostallık görüntüler oluşturdu.

AYDIN'DA İKİ MEVSİM BİR ARADA
Aydın’ın alçak kesimlerinde ve vadi boylarında çiçek açan ağaçlarla bahar havası hakim sürerken, Paşa Yaylası'ndaki kar örtüsü görenleri hayran bıraktı. Yüksek kesimlerde kışın etkisi tüm şiddetiyle devam ederken, kenti ziyarete gelen vatandaşlar Mart karının tadını çıkarmak için yaylaya akın etti.
Hava sıcaklıklarının düşmesiyle gelen bu sürpriz yağış, bölgeyi bir anda cazibe merkezine dönüştürdü. Kar kalınlığının belirginleştiği yaylada, doğaseverler ve fotoğraf tutkunları bu nadir anı ölümsüzleştirmek için deklanşöre bastı.
