Balık istifi taşınan 74 kaçak göçmen yakalandı

Balık istifi taşınan 74 kaçak göçmen yakalandı

Osmaniye'de polisin durdurduğu 14 yolcu kapasiteli iki minibüste, Afganistan ve Pakistan uyruklu 74 kaçak göçmen yakalandı. Gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakılan minibüs sürücülerine ise yaklaşık 140 bin TL para cezası kesildi.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri önceki gün E-90 Otoyolu üzerindeki uygulama noktasında şüphe üzerine 2 minibüsü durdurdu. 14 yolcu kapasiteli minibüslerden üzerinde kimlik belgesi bulunmayan 74 göçmen indirildi. 6'sı Pakistan, 2'si bebek 68’i Afganistan uyruklu olduğu anlaşılan göçmenlerin, Türkiye'ye yasa dışı yollarla İran’dan girdikleri belirlendi. Kötü şartlarda yolculuk yapan ve koronavirüs tedbirleri kapsamında maskeleri bulunmayan göçmenlere polis tarafından maske ve yemek dağıtıldı.

Kaçak göçmenler, sınır dışı işlemleri için Ağrı Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilirken, onları Diyarbakır'dan getirdikleri tespit edilen minibüs sürücüleri M.K. ile M.E.K. ise gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan M.K. ile M.E.K.’ye 'Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu' kapsamında toplam 139 bin 934 TL ceza kesildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN