Başkan Fuat Köse’den balıkçılara ziyaret

Başkan Fuat Köse’den balıkçılara ziyaret

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte hareketlilik yaşanırken, Giresun’da da balıkçılar teknelerindeki son kontrollerini yaparak yeni av sezonuna hazırlandı.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’de, avlanma yasağının sona ermesiyle birlikte yeni sezon öncesi Giresunlu balıkçıları ziyaret etti. Önceki akşam gerçekleşen ziyarette Başkan Köse, denize açılmak için son hazırlıklarını yapan balıkçılarla bir araya gelerek yeni sezon öncesinde “rastgele” dileklerini iletti.

Balıkçılarla sohbet eden Başkan Köse, teknelerde yapılan hazırlıkları yerinde inceledi. Balıkçıların yeni sezondan beklentilerini dinleyen Köse, deniz emekçilerine kazasız, bereketli ve bol kazançlı bir sezon temennisinde bulundu. Başkan Köse’nin ziyaretinin saatlerin 00.00’ı göstermesiyle birlikte balıkçılar, yeni av sezonunun ilk seferi için “Vira Bismillah” diyerek tekneleriyle Karadeniz’e açıldı. Başkan Köse’nin balıkçıları denize açılmadan hemen önce ziyaret etmesi ise deniz emekçileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

“DENİZ EMEKÇİLERİMİZİN YOLU VE BAHTI AÇIK OLSUN”

Ziyaretinde balıkçıların hazırlıklarına yakından tanıklık eden Köse, Karadeniz’in zorlu şartlarında ekmek mücadelesi veren balıkçıların her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Balıkçılığın Karadeniz kentlerinin ekonomik ve kültürel hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Köse, denizcilik geleneğinin gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Köse, balıkçıların aileleriyle birlikte geçimlerini denizden sağladığını belirterek: “Deniz emekçilerimizin yolu açık, ağları dolu olsun. Yeni av sezonunun tüm balıkçılarımız için kazasız, belasız ve bereketli geçmesini diliyorum. Şimdiden sofralarımıza ulaşacak deniz ürünleri için emek verecek tüm balıkçılarımıza teşekkür ediyoruz.

Karadeniz bereketlidir. İnşallah bu yıl da denizimiz bereketini esirgemez, ağlarımız bol balıkla dolar. Yolunuz açık, pruvanız net, av sezonunuz bereketli olsun” mesajını verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN