Binin üzerinde kişi üç genci arıyor: Günlerdir bir iz çıksın diye bekliyorlar...

Binin üzerinde kişi üç genci arıyor: Günlerdir bir iz çıksın diye bekliyorlar...

Tunceli'de 9 gün önce araçlarının Munzur Çayı'na düşmesiyle kaybolan üç genci arama çalışmaları binin üzerinde kişiyle devam ediyor. Öte yandan acılı ailelerin bekleyişi de sürmeye devam ederken sağanak yağışla birlikte debisi yükselen ve bulanıklaşan çaydaki arama çalışmaları güçlükle sürdürülüyor.

Diyarbakır'dan Tunceli'ye gezmeye gelen Azat Demiral (21), Mehmet Can Demiral (22) ve Baran Aslan Taş’ın (22) aracı 21 Nisan'da Munzur Çayı'na uçmuştu. Kazanın üzerinden günler geçmesine karşın herhangi bir izlerine rastlanılmayan gençleri arama çalışmaları ise sürüyor.

6875650-1.jpg

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan başkanlığında ve AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalara farklı illerden gelen AFAD, JAK, JÖAK, polis, jandarma, dalgıç, itfaiye ekipleri ile gönüllülerden oluşan binin üzerinde kişi katılıyor.

SAĞANAK YAĞIŞ ARAMA ÇALIŞMALARINI ZORLUYOR

Aracın suya düştüğü bölgeden Tunceli merkeze kadar olan 55 kilometrelik bölümde yapılan çalışmalarda 1 helikopter, İHA, su altı arama robotu, drone ile çok sayıda bot kullanılıyor. Munzur Çayı ile Uzunçayır Barajı gölünün belirli bölümlerinde dalışlar gerçekleştirilirken, botlarla yüzey araması ve kıyı taramaları da sürüyor.

6875651.jpg

Devam eden sağanak yağışlar nedeniyle Munzur Çayı’nın debisi yeniden yükselirken, gerek yükselen debinin gerekse de suyun bulanıklaşmasının arama çalışmalarını güçleştirdiği belirtildi.

6875653.jpg

Olayın ardından kente gelen kayıp 3 gencin yakınlarının acılı bekleyişleri de sürerken, çalışmalardan şu ana kadar herhangi bir sonuç elde edilemedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN