Bir facianın daha kıyısından dönüldü: KYK yurdunda asansör zemine çakıldı

Bir facianın daha kıyısından dönüldü: KYK yurdunda asansör zemine çakıldı

Giresun’da bir KYK yurdunda, bakım onarım sürecinin ardından hizmete açılan asansör, arızalanıp zemine çakıldı. Gürültüyü duyan öğrenciler panikle kendilerini dışarıya atarken, polis ve itfaiye ekipleri tarafından açılan asansörün boş olduğu belirlendi.

Öğrenci yurtlarında sık sık meydana gelmeye başlayan asansör kazaları, zaman zaman can kaybına dahi neden olurken, tedbirsizlik ve ihmal endişeleri de artıyor. Son olarak Giresun’da Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Pembe Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda bakım ve onarım nedeniyle bir süredir kullanım dışı olan asansör, hizmete açıldıktan saatler sonra arıza nedeniyle zemine çakıldı.

Alınan bilgiye göre, yurt binasında üst katlarda bulunan asansör 4. kata çağrıldı, ancak asansör durmayarak zemin kata çakıldı. Yurtta gürültüyü duyan diğer öğrenciler de kendilerini dışarı atarken, ihbar üzerine yurda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Zeminde güvenlik anahtarıyla kapıları açılmayan asansörü itfaiye ve polis ekipleri levye kullanarak açıtı. Asansörün boş olması büyük bir faciayı önledi. Yurtta gürültüyü duyan diğer öğrenciler de kendilerini dışarı attı.

KYK'DAN AÇIKLAMA: DÜŞMEDİ, ARIZALANDI

Yurtta yaşanan asansör kazasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün, asansörün zemine çakılmadığını, fren sistemindeki bir arıza nedeniyle çağrılan katta durmayıp aşağıya indiğini ileri sürdü.

KYK’nın X (Twitter) hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu olayda Giresun Gülpembe Hatun Yurdu B Blok’ta hizmet veren asansör içi boş bir şekilde 3. kattan 2. kata inerken regülatör arızası vermiştir. İçerisinde öğrenci kaldığını düşünerek yardımcı olmak isteyen bir grup öğrencinin ambulans ve itfaiyeyi aramaları üzerine ekipler yurt müdürlüğüne intikal etmiştir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN