Boş kovadan klima yapın! Kayserili mucit yaptı, çok basit

Boş kovadan klima yapın! Kayserili mucit yaptı, çok basit

Hava sıcaklıklarının 42 dereceye ulaştığı Kayseri'de, bunaltıcı sıcaklar vatandaşı serinlemek için yeni yöntemler bulmaya itti. Kayserili bir esnaf, klimadan istediği verimi açamayarak çareyi kendi usulünce yeni bir klima yapmakta buldu. İşte, Kayserili mucidin hayran bırakan boş kovalı kliması...

Son yılların en sıcak yaz aylarının yaşandığı şu günlerde, Kayseri'de de sıcaklık 42 dereceye ulaştı. Vatandaş serinlemek için kendini ağaç altları ve gölgelik alanlara atarken, dükkan içerisinde kalan esnafa ise klima bile yetersiz kaldı.

Serinlemek için kendi çözümlerini bulmak zorunda kalan esnaflardan Yaşar Keven, çareyi boş bir kovaya delik açıp buz koyduktan sonra vantilatör yardımıyla serinlemekte buldu.

"DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI"

Artan sıcaklar karşısında bunalan esnaf Yaşar Keven, işyerindeki klima serinlemesine yetmeyince başka bir çözüm yolu buldu. Büyük bir kovaya delikler açan Keven, kovanın içini bol buzla doldurdu. Ardından kovaya vantilatör bağlayan ve istediği serinliğe ulaşan Keven, "Aşırı bir sıcak var. Hiç böyle bir sıcak görmedim. Artık dayanacak gücümüz kalmadı, sıcaktan bunaldık. Klima da fayda etmiyor. Bir klima icat ettik" sözlerini kullandı.

yeni-proje-13.jpg

Bir diğer esnaf Mehmet Demiroğlu da, "44 yaşındayım, bu sene ilk defa 42 dereceyi yaşıyoruz. Dükkanda klima çalıştırıyoruz, o bile yetersiz geliyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN